logo facebook1-150x75
Fundacja FLY rekomenduje...

Co to jest design i gdzie znaleźć go w Gdyni?

CDG logo1 01Fundacja FLY zaprasza 8 maja 2017 r. (poniedziałek) o godz. 13.00 do siedziby fundacji w Gdyni, ul. Świętojańska 36/2 na spotkanie z przedstawicielami Centrum Designu Gdynia pt. Co to jest design i gdzie znaleźć go w Gdyni?
Zbliżające się lato to wspaniała okazja, aby wprowadzić do swojego życia dozę kreatywnych i nowych doświadczeń. Dlatego też proponujemy Państwu spotkanie z pracownikami Centrum Designu Gdynia, dzięki któremu dowiecie się:
- czym zajmuje się Centrum Designu Gdynia,
- jakie znaczenie dla Gdyni ma festiwal Gdynia Design Days,
- jakie hasło przyświeca 10. edycji festiwalu,
- jak wyglądają przygotowania do największego letniego festiwalu branży kreatywnej,
- i najważniejsze… w jaki sposób seniorzy mogą włączyć się tworzenie festiwalu.
Mamy nadzieje, że to spotkanie zachęci Państwa do podjęcia wspólnego wyzwania realizacji tegorocznej edycji Gdynia Design Days.
wstęp wolny. Zapisy w biurze Fundacji FLY w godz. 9.00 - 19.00

koncert Symfoniczny - 27.04.2017 r.

filharmonia baltyckaFundacj FLY zaprasza 27 kwietnia 2017 (czwartek) o godz. 19.00 do Filharmonii Bałtyckiej na Galę Wręczenia Pomorskiej Nagrody Artystycznej. W programie koncertu:
prapremiera Wings Concerto na dwa flety i orkiestrę Pawła Łukaszewicza.
I. Strawiński - Divertimento z baletu Pocałunek wróżki
S. Rachmaninow/O. Respighi - 5 Études-Tableaux
Bilety w cenie 25 zł do nabycia w biurze Fundacji FLY do środy 26 kwietnia 2017. Cena biletu obejmuje wstęp na koncert oraz przejazd autokarem w obie strony.

Światowy Dzień Tai Chi i Qigong - 29.04.2017 r.

na strone qigongZ okazji Światowego Dnia Tai Chi i Qigong, który co roku obchodzony jest na całym świecie w ostatnią sobotę kwietnia, Fundacja FLY zaprasza wszystkich chętnych do udziału w warsztatach tai chi i qigong.
Zbiórka 29.04.2017 r.(sobota) o 10:00, na plaży miejskiej w Gdyni.
Poznacie zestawy prostych ćwiczeń zdrowotnych wywodzących się z Chin. Służą one nie tylko poprawie zdrowia, ale również relaksacji ciała i umysłu. Warsztaty poprowadzą wolontariusze Fundacji FLY. Wspaniały i zdrowy  sposób na spędzenie sobotniego dnia. Wstęp bezpłatny.

Fotorelacja z wernisażu

Zapraszamy tutaj do obejrzenia fotorelacji z wernisażu wystawy w Galerii GCF, który odbył się 11 kwietnia 2017 r.

41 numer "Gdyńskiego IKS"

2017 04 GX nr 41I o Śródmieściu, i o Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej, i o wygodnym salonie dla seniora, i o Barcelonie - i nie tylko - przeczytacie w kwietniowym numerze naszej pozytywnej gazety. Spis treści: 1 - Śródmieście; 2 - Ależ to był rok!; 3 - Przywrócony blask modernizmu; 3 - Śródmieście; 4 - Maria Pawlikowska-Jasnorzewska - „polska Safona”; 5 - Jedna mała błaha historyjka; 6 - Barcelona inaczej; 7 - Malta; 8 - A wiosna przyszła pieszo; 8 - Niektóre rzeczy warto trzymać pod kloszem; 8 - Kolorowe święta wielkanocne; 10 - Trujący ogród; 11 - Miasto Roku 2016; 12 - Mały wygodny salon dla seniora; 13 - Jak nie dać się zwieść w świecie pożyczek i kredytów? Cz. 2; 13 - Kaszubskie Forum Kultury; 14 - Bajki są (nie tylko) dla dzieci; 14 - Teatr Miejski im. Witolda Gombrowicza zaprasza: Juliusz Słowacki BALLADYNA; 15 - Animator zabaw; 15 - Wieści i newsy z FLY; 15 - Wystawa FLY: Kto nam dał skrzydła; 16 - Czas na świąteczne… pranie; 16 - Błyskawiczna babka wielkanocna; 16 - Muzeum Emigracji zaprasza. Zapraszamy do lektury. Wersja drukowana w siedzibie Fundacji i w ponad 70 punktach dystrybucji na terenie Gdyni.

•  Start
  •  1  2  3  4  5  6  7