logo insta
logo facebook1-150x75
Fundacja FLY rekomenduje...

Zapisy na kontynuację zajęć

Informujemy, że w dniach 5-30 grudnia 2016 r. przyjmowane będą wpłaty na kontynuację zajęć w semestrze letnim 2016/2017.

Fotorelacja z Balu Andrzejkowego "Lata 20-te"

25 listopada 2016 r. odbył się Andrzejkowy Bal Seniora, tym razem utrzymany w konwencji lat 20-tych. Jak zawsze kreacje były wyjątkowe, a zabawa wyśmienita. Zapraszamy tutaj do obejrzenia relacji fotograficznej.

Bale Gdańskie w Filharmonii Bałtyckiej

filharmonia 2 stronaFundacja FLY i Polska Filharmonia Bałtycka zapraszają do spędzenia karnawału 2017 na Balach Gdańskich.
I Bal Gdański – JANOSKA ENSAMBLE - 7.01.2017 (sobota) godz. 19.00
cena biletu 75 zł (bez legitymacji 80 zł)
W programie m.in.: wirtuozowskie utwory m.in. Niccolo Paganiniego, tematy z operetek połączone z czardaszami, muzyką bałkańską, rytmicznymi tangami i rumbami, a wreszcie z improwizacjami jazzowymi.
II Bal Gdański – OGNISTE TAŃCE - 14.01.2017 (sobota) godz. 19.00

Read more: Bale...

Wystawa malarstwa Zenona Bzowego

zenon na stroneFundacja FLY zaprasza na spotkanie z twórczością śp. Zenona Bzowego – wieloletniego Przyjaciela, Wolontariusza, zasłużonego współpracownika Fundacji, człowieka wielu pasji, gorącego propagatora enologii (wiedza o winie). Jego malarstwo, którym zajmował się amatorsko, dawało wszystkim wiele radości. Chcemy jeszcze raz spotkać się przy Jego obrazach i wspólnie powspominać niezwykłą osobowość.
Na wernisaż wystawy malarstwa Zenona Bzowego zapraszamy 26 listopada 2016 (sobota) o godz. 17.00 do biura Fundacji FLY w Gdyni, ul. Świętojańska 36/2

IV Warsztaty Ikonograficzne w Gdyni

ikona1Fundacja FLY serdecznie zaprasza osoby 55+ na warsztaty ikonograficzne (pisania ikon) pod kierunkiem znanej gdyńskiej ikonopisarki, pani Anny Makać, która jest absolwentką Wydziału Sztuk Pięknych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. To grafik i konserwator dzieł sztuki, autorka prac malarskich, fotograficznych, ceramicznych a przede wszystkim ikon, uczestniczka wielu wystaw zbiorowych i indywidualnych, animatorka licznych warsztatów pisania ikon.
Celem warsztatów jest zdobycie teoretycznej i praktycznej wiedzy dotyczącej sztuki tworzenia ikon poprzez własnoręczne namalowanie ikony zgodnie z kanonami ikonograficznymi.
Warsztaty odbędą sięod 16 do 27 stycznia 2017, w formie dziesięciu czterogodzinnych spotkań (pon.-pt.). Efektem warsztatów będzie wystawa prac uczestników. Koszt warsztatów 300 zł. Cena obejmuje wszytkie niezbędne materiały oraz podręcznik. Informacje i zapisy w biurze Fundacji (ul. Świętojańska 36/2) od poniedziałku do piątku. w godz. 9.00-16.00, tel. 693 99 60 88.

Projekt współfinansowany z budżetu MRPiPS w ramach ASOS 2014-2020.

Legitymacje Fundacji FLY do odbioru

FLY legitymacjaInformujemy, że mozna już odbierać legitymacje Fundacji FLY. Czekamy na Państwa w biurze od poniedziałku do piątku od 9.00 do 19.00

Wycieczki zagraniczne 2017

Informujemy, że w zakładce WYCIECZKI (klikając tu)  można już zapoznać się z ofertą wycieczek zagranicznych planowanych na rok 2017.  Zapisy rozpoczynamy już od piątku, 28.10.2016, od godz. 9.00. Obowiązuje opłata rezerwacyjna 500 zł.

Deklaracja współpracy podpisana.

Kliknij, aby powiekszyćSpieszymy donieść, że podpisaliśmy dzisiaj deklarację współpracy między Kaszubskim Forum Kultury a Fundacja FLY. Na zdjęciu prezes KFK pani Teresa Hoppe, wiceprezes pani Danuta Krygier oraz prezes Fundacji FLY Radosław Daruk. Współpraca zaowocuje szerszym dostępem członków naszej społeczności do ciekawie i bogato zapowiadającego się programu Forum. Kliknij zdjęcie, aby powiększyć.

Tygodniowe wycieczki krajowe na rok 2017

autokarInformujemy, że mamy już plan wycieczek organizowanych przez Fundację FLY w roku 2017. Prosimy o zapoznanie się z ofertą klikając tu. Już w najbliższy piątek 21.10.2016 r.  od godz. 9.00. Obowiązuje opłata rezerwacyjna 300zł/osobę.

Studencka Uniwersytecka Poradnia Prawna w tym roku w każdą środę

Studencka na stroneFundacja FLY informuje, że 19 października 2016 rusza po wakacyjnej przerwie Studencka Uniwersytecka Poradnia prawna. Studenci ostatnich lat Wydziału Prawa Uniwersytetu Gdańskiego udzielać będą pomocy prawnej mieszkańcom Gdyni. Dyżury SUPP odbywać się będą w każdą środę, w godzinach 16.00 - 19.00 w siedzibie Fundacji FLY.

•  Start
  •  1  2
  •  End

przycisk zmiany w planie3