logo insta
logo facebook1-150x75
Fundacja FLY rekomenduje...

Studencka Uniwersytecka Poradnia Prawna - przerwa do 15.02.2017 r.

poradnia prawnaInformujemy, że najbliższy dyżur Studencikej Uniwersyteckiej Poradni Prawnej w siedzibie Fundacji FLY odbędzie się 15 lutego 2017 r (środa) w godzinach 16.00 - 18.00. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych.

Seans Filmowy "POWIDOKI"

powidoki stronaFundacja FLY i Gdyńskie Centrum FIlmowe zapraszają na ostatni film Andrzeja Wajdy - POWIDOKI.
Seans odbędzie się 15.02.2017 r. (środa),o  godz.12.30 w Gdyńskim Centrum FIlmowym.
Bilety w cenie 10 PLN do nabycia w Biurze Fundacji FLY w Gdyni ul. Świętojańska 36/2 od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00-19:00
Jeden z najwybitniejszych twórców w historii kina, zdobywca wielu nagród filmowych, w tym Oscara za całokształt twórczości – Andrzej Wajda, przedstawia historię człowieka niezłomnego, Read more: Seans...

Seans filmowy "La La Land" w GCF

la la landFundacja FLY zaprasza 8 lutego 2017 r. (środa) o godz. 12.30 do Gdyńskiego Centrum Filmowego na film pt. LA LA LAND - zdobywcę 7 Złotych Globów 2017. Najnowsza romantyczna komedia muzyczna Damiena Chazelle opowiada o trudnej miłości dwojga aspirujących artystów. Mia (Emma Stone) chciałaby zostać aktorką, ale na razie musi zadowolić się podawaniem kawy gwiazdom podczas przerw na planie. Sebastian (Ryan Gosling) to utalentowany jazzman, który rozmienia się na drobne grając do kotleta w podrzędnych spelunach. Tych dwoje poznaje się i zakochuje w sobie. Wraz z nadejściem sukcesów na polu zawodowym ich miłość zostaje wystawiona na próbę.
Bilety w cenie 10 zł do nabycia w biurze Fundacji FLY od poniedziałku do piątku w godz. 9.00 - 17.00.

Ferie zimowe 2017 r.

ferie zimowe

Weekend historyczno-biesiadny w stolicy Wielkopolski - Poznaniu

poznan stronaFundacja FLY zaprasza na zimowy, weekendowy wypad do Poznania. W programie wycieczki m.in. zwiedzanie romańskiej Rotundy św. Prokopa w Strzelnie, Bazyliki prymasowskiej Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny w Gnieźnie, zwiedzanie Poznania z przewodnikiem, Termy Maltańskie - nowoczesny wodny kompleks 18 basenów wykorzystujący naturalne wody termalne, Rogalowe Muzeum, poznanie tajemnicy wypieku Rogali Świętomarcińskich, Wycieczka Biesiadna, z degustacją regionalnego piwa Grodziskie przeprowadzona w j.staropolskim przez przewodników przebranych w stroje historyczne. W trakcie wycieczki przewodnicy opowiedzą historie związane z kuchnią i tradycją wielkopolską. Kolejny punkt programu to Inowrocław, zwiedzanie miasta z przewodnikiem, m.in.: Chaty Kujawskiej, Tężni, Pijalni Wód, Bazyliki Mniejszej XII-XIII w.

TERMIN: 27-29.01.2017 r.
KOSZT: 560 zł,
dla posiadaczy ważnej legitymacji Fundacji FLY – 50 zł zniżki.
Zapisy w biurze fundacji od poniedziałki do piątku w godz. 9.00 - 18.00.

INFORMACJE PRAKTYCZNE:
- bardzo prosimy rzeczy (strój kąpielowy, klapki i ręcznik) potrzebne pierwszego dnia do pobytu w Termach Maltańskich, przygotować w bagażu podręcznym.

Karnawałowy Bal Seniora - 24.02.2017 r.

latin 929817 640Fundacja FLY zaprasza wszystkich seniorów na bal karnawałowy pod hasłem "Niech żyje bal", który odbędzie się 24.02.2017 r.  (piątek) o godzinie 16:00 w restauracji Kas Catering. Nie zabraknie świetnej muzyki, jeszcze lepszego towarzystwa i parkietu do tańczenia Mile widziane stroje wieczorowe. Bilety w cenie 45 zł (dla posiadaczy legitymacji FLY), 50 zł (dla pozostałych osób) do nabycia w biurze Fundacji FLY (ul. Świętojańska 36/2), w dni robocze od 9:00 do 19:00 lub telefonicznie: 693 996 088, 517 383 828.
Liczba miejsc ograniczona!!!

Termin płatności II raty na wycieczki

Informujemy, że do 13 stycznia 2017 r.(piątek) przyjmujemy wpłatę II raty na wycieczkę do Hiszpanii (Andaluzja).
Termin płatności II raty na wszystkie pozostłe wycieczki (krajowe i zagraniczne) mija 31 stycznia 2017 r.

IV Warsztaty Ikonograficzne w Gdyni

ikona1Fundacja FLY serdecznie zaprasza osoby 55+ na warsztaty ikonograficzne (pisania ikon) pod kierunkiem znanej gdyńskiej ikonopisarki, pani Anny Makać, która jest absolwentką Wydziału Sztuk Pięknych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. To grafik i konserwator dzieł sztuki, autorka prac malarskich, fotograficznych, ceramicznych a przede wszystkim ikon, uczestniczka wielu wystaw zbiorowych i indywidualnych, animatorka licznych warsztatów pisania ikon. Celem warsztatów jest zdobycie teoretycznej i praktycznej wiedzy dotyczącej sztuki tworzenia ikon poprzez własnoręczne namalowanie ikony zgodnie z kanonami ikonograficznymi.
Warsztaty odbędą się od 16 do 27 stycznia 2017, w formie dziesięciu czterogodzinnych spotkań (pon.-pt.). Efektem warsztatów będzie wystawa prac uczestników. Koszt warsztatów 300 zł. Cena obejmuje wszytkie niezbędne materiały oraz podręcznik. Informacje i zapisy w biurze Fundacji (ul. Świętojańska 36/2) od poniedziałku do piątku. w godz. 9.00-16.00, tel. 693 99 60 88. Projekt współfinansowany z budżetu MRPiPS w ramach ASOS 2014-2020.

Legitymacje Fundacji FLY do odbioru

FLY legitymacjaInformujemy, że mozna już odbierać legitymacje Fundacji FLY. Czekamy na Państwa w biurze od poniedziałku do piątku od 9.00 do 19.00

Wycieczki zagraniczne 2017

Informujemy, że w zakładce WYCIECZKI (klikając tu)  można już zapoznać się z ofertą wycieczek zagranicznych planowanych na rok 2017.  Zapisy rozpoczynamy już od piątku, 28.10.2016, od godz. 9.00. Obowiązuje opłata rezerwacyjna 500 zł.

•  Start
  •  1  2
  •  End

przycisk zmiany w planie3

Kalendarium Fundacji

kalendarium-fly

Nowe w galerii zdjęć

Współpraca

ch batory

tmwg logo poziom

Trójmiasto

glos seniora

Nasi PARTNERZY

• Salon fryzjerski

Kosakowo, ul. Żeromskiego 34/3 (obok Biedronki), 15% rabatu na wszystkie usługi (za wyjątkiem preparatu OLAPLEX)

• Restauracja Monte Verdi

Gdynia, ul. Wybickiego 5. 10% na całe menu

• Spływy kajakowe

Jasień, powiat bytowski, Tel. 668 12 90 70
    10% rabatu na wyjazdy w dni powszednie, 5% rabatu na wyjazdy weekendowe, możliwość wynajmu busa dla 8 osób

• Optimal Finance - Mutliagencja Ubezpieczeniowa

Gdynia, Derdowskiego 7/302, tel604 597 825
    od 5% do 10% rabatu w zależności od produktu

• Libra - psychodietetyk

509-562-013 -  Znizka 20 zł na opracowanie Programu Odchudzania - wywiad żywieniowy, konsultacja psychologiczna, analiza składu ciała, opracowanie indywidualnego jadłospisu. Cena z rabatem - 160 zł

• Świat Mega Zapiekanek

Gdynia, Świętojańska 49. 10% na całe menu.

• Centrum Zdrowego Ciała

Gdynia Plac Górnośląski 7, Rabat 20% na wszystkie masaże i refleksologię

• Salon kosmetyczny

Gdynia, ul. Żwirki i Wigury 2a. Rabat 15% na wszystkie zabiegi

Kłosowski-Bud

Gdańsk, Jaśkowa Dolina 48/1b, tel. 794 043 090 5-10% rabatu na wszystkie usługi, ustalane indywidualnie z klientem

• Centrum

Gdynia ul. Świętojańska 133, 20% rabatu na kręgle i bowling

• Cafe Klaps

Gdynia, ul. Wybickiego 3, 10% rabatu na całe menu

TO TU - omletowo kruche smaki

Gdynia, 3 Maja 20, 10% rabatu na całe menu

• Dekoratornia - Fabryka Kolorów

Gdynia-Wiczlino, ul. Gradowa 4,   15% rabatu na całą ofertę

• FoodWine Winoteka

Gdynia, ul. 10 Lutego 11 (CH Batory, parter),    10% rabatu na zakup wina i 15% na konsumpcję w lokalu

• Przychodnia Weterynaryjna ZWIERZYNIEC

Gdynia, Korzenna 16a oraz Gdynia, Benisławskiego 30. 5% na porady weterynaryjne, zabegi i badania

• Caffe Anioł

Gdynia, Kilińskiego 8. 10% na całe menu.

• neXtserv S.C.

Gdynia, Gniewska 21. 20% na usługi serwisowe.

• Cukiernia

Gdynia, ul. Wójta Radtkego 57 ul.Sandomierska 5A Plac Dworcowy 1 (Targowisko Chylonia), 5% rabatu na całą ofertę

• Ciuciubabka Cafe

Gdynia, ul. Piłsudskiego 30, Dowolna kawa za 5 zł + 10% rabatu n pozostałe zamówieni