logo insta
logo facebook1-150x75
Fundacja FLY rekomenduje...
Kliknij, żeby się przekonać...

Konkurs plastyczny uczniów IX LO w Gdyni

Drodzy Seniorzy! Część z Was już zna i wie, że współpracujemy przy różnych okazjach z Gdyńskim IX Liceum. Dostaliśmy prośbę, by wspomóc zaprzyjaźnionych z nami uczniów w konkursie plastycznym i mamy nadzieję, że możemy na Was liczyć.
Poniżej wklejamy treść listu od jednego z nauczycieli, w którym wyjaśnia w jaki sposób można oddawać głosy:

Zwracam się z prośba o pomoc w konkursie w którym bierze udział IX Liceum Ogólnokształcące w Gdyni. Pomoc polega na głosowaniu na rysunki uczniów wykonane na Konkurs Ogólnopolski IT-Szkoła. Uczniowie zamieścili w Internecie 53 rysunki na konkurs. Wszystkie głosy oddane na rysunki zaliczają się na konto szkoły więc najlepiej aby każdy zagłosował 1 raz dziennie na wszystkie rysunki.  Read more: Konkurs...

Opisy zajęć ruchowych

Drodzy Seniorzy! Wiemy, że niektóre z oferowanych przez nas zajęć kryją się pod tajemniczymi nazwami, które w pierwszej chwili niewiele mówią. Aby ułatwić Wam dokonanie wyboru zamieszczamy krótki przewodnik z opisami poszczególnych zajęć ruchowych.

QIGONG [cztaj: Czi-Kung]
Zestaw ćwiczeń zdrowotnych wywodzący się ze starożytnych Chin. Qigong składa się z dwóch słów: Qi, czyli życiowa energia, oraz Gong, czyli perfekcyjne opanowanie czegoś. Oznacza to mniej więcej "perfekcyjne opanowanie sztuki kontroli energii życiowej". Technika składa się z odpowiedniej postawy, skupienia umysłu oraz odpowiedniego oddechu. Może być stosowana w celach medycznych, medytacyjnych oraz jako sztuka walki.

TANIEC HISZPAŃSKI
Taniec hiszpański - taniec pełen kobiecości, energii i temperamentu. Feeria barw, szelest falban, szmer rozkładanych wachlarzy oraz brzęk kastanietów. Gorąca muzyka, która uderza prosto w serce i rytm, w którym można się zatracić. Klimat słońca, fiesty, pomarańczy.

Read more: Opisy...

Plan zajęć ruchowych 2016/2017

yoga 1027251 180Przypominamy, że 1 czerwca 2016 r. (środa) od godz. 9.00 rozpoczynają się zapisy na zajęcia ruchowe prowadzone przez Uniwersytet Trzeciego Wieku przy Fundacji FLY. Klikając w link można sprawdzić jakie zajęcia dla Państwa przygotowaliśmy i na spokojnie wybrać dni i godziny, które państwu odpowiadają. Zapisy będą kontunuowane do wyczerpania wolnych miejsc w poszczególnych grupach. Plan może ulec zmianie, więc sugerujemy regularne sprawdzanie informacji o zajęciach i zmianach w planie.

2016-05-20 Powiat kościerski

20 maja 2016 r. odbyła się wycieczka jednodniowa: powiat kościerski. W galerii znajdują się wybrane zdjęcia, zainteresowanych kompletem zapraszamy do biura Fundacji FLY po płytę CD.

R E K L A M A

Zdjęcia z wycieczki do Londynu

19 maja 2016 zakończyła się wycieczka do Londynu organizowana przez Fundację FLY. Uczestnicy w kameralnym gronie trafili tym razem na prawdziwie królewskie atrakcje. Tutaj można obejrzeć relację fotograficzną.
Uczestników wycieki zapraszamy do biura po pamiątkowe płytki ze zdjęciami.

Ostrzyce - fotorelacja z zajęć

Uczestnicy zajęć "Zagospodarowanie czasu wolnego" pod kierunkim Katarzyny Mysiak nie próżnują - co tydzień odwiedzają nowe miejsca i zdają relację fotograficzną. Relacja z Ostrzyc tutaj.

Wycieczki w czasie wakacji 2016 r.

globus 1321796 960 720Osoby, które jeszcze nie podjęły decyzji gdzie pojechać w czasie tegorocznych wakacji, zapraszamy na następujące wycieczki organizowane przez Fundację FLY.
W dniach 1-7 lipca urocze Polesie Lubelskie
Fiordy Norwegii 8 - 13 lipca
18 - 26 września Tajemniczy Dolny Śląsk i Praga
Słoneczna Toskania u progu jesieni - 19 - 26 września.

Zapisy na zajęcia - 1 czerwca 2016 r.

gimnastyka1 czerwca (środa) od godz. 9.00 w biurze Fundacji FLY rozpoczną się zapisy na zajęcia ruchowe oraz warsztaty komputerowe. Plan zajęć jest obecnie w przygotowaniu i zostanie udostępniony wkrótce.

Wolne miejsca na wycieczkę - Polesie Lubelskie

Zwolniły się 2 miejsca na wycieczkę na Polesie Lubelskie w terminie 1-7.07.2016. Po szczegóły zapraszamy tutaj. Zapisy w biurze Fundacji FLY.

Przypomnienie o Programie Partnerskim

FLY legitymacjaPrzypominamy wszystkim Seniorom, Wolontaiuszom i osobom posiadajcym legitymację, że nasz Program Partnerski nadal działa. Dołączają do niego stale nowi Partnerzy - restauracje, salony optyczne, kosmetyczne i fryzjerskie, serwisy komputerowe, instalacyjne, sklepy różnych branż, ośrodki wypoczynkowe i wiele, wiele innych.  Tutaj znajdziecie aktualną listę wszystkich, którze honorują legitymacje Fundacji FLY i przygotwali dla ich posiadaczy specjalne oferty.
Polecamy usługi naszych Partnerów.

•  Start
  •  1  2
  •  End

przycisk zmiany w planie3