logo facebook1-150x75
Fundacja FLY rekomenduje...

Zdjęcia z wycieczki - Kotlina Jeleniogórska i Smalandia

2017 07 031Za nami kolejne w tym roku wycieczki krajowe i zagraniczne. Mozna już podziwiać zdjęcia z wycieczki do Kotliny Jeleniogórskiej i Drezna oraz krótkiego wypadu promem do Szwecji. Tym razem odwiedziliśmy Południową Smalandię. Zapraszamy do oglądania fotorelacji z Kotliny Jeleniogórskiej w tej galerii, a ze Szwecji w tej galerii.

Projekcja w Kaszubskim Forum Kultury

projekcja stronaKaszubskie Forum Kultury oraz Gdyńskie Oddziału Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego. Serdecznie zapraszają w dniu 9 sierpnia 2017 r. (środa) o godz. 17.30 na projekcję filmu Folk & Roll zrealizowanego przez dziennikarkę Radia Gdańsk - Tatianę Slowi, połączoną ze spotkaniem z autorką dokumentu.
Film poświęcony jest kaszubskim artystom nowej fali, którzy sięgają po takie gatunki muzyczne jak pop, punk, rock, jazz itp. Spotkanie poprowadzi red. Dariusz Majkowski.
Pokaz odbędzie się w siedzibie Kaszubskiego Forum Kultury w Gdyni, ul. Piłsudskiego 18.

Zapisy na zajęcia UTW - 1.09.2017 r.

1.09.2017 r. (piątek) o godzinie 9:00 rozpoczną się zapisy na zajęcia UTW -  wykłady, lektoraty, zajęcia artystyczne i hobbystyczne. Plan zajęć pojawi się wkrótce.

Zdjęcia z wycieczek w galerii

wycieczki lipiecW galerii zdjęć pojawiły się już zdjęcia z najnowszych wycieczek na Kielecczyznę i Ziemię Szczecińską. To zupełnie nowe kierunki - w tym roku po raz pierwszy te rejony zostały odwiedzone przez Fundację FLY, tym bardziej więc zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z Kielecczyzny tutaj i z Ziemi Szczeńskiej tutaj

Weekend z architekturą i gorącymi źródłami w Uniejowie

mysia wiezaFundacja FLY zaprasza w ostatni weekend października na jesienną wycieczkę: "Weekend w gorących źródłach Uniejowa z architekturą romańską w tle"
Kolorową jesienią zapraszamy na niebanalny wyjazd „do wód” w Uniejowie, do Kopalni Soli w Kłodawie, do legendarnego zamku „Boruty” w Łęczycy oraz do „Mysiej wieży” w Kruszwicy.

Read more: Weekend...
  •  Start