logo facebook1-150x75
You are here: Strona startowa
Fundacja FLY rekomenduje...
Kliknij, żeby się przekonać...

Wycieczki jednodniowe w 2016 roku

2016 02 09 owidzFundacja FLY zaprasza Seniorów na wycieczki jednodniowe. Tym razem hasłem przewodnim naszych eskapad będą "Małe Ojczyzny województwa pomorskiego". Poznamy siedem spośród siedemnastu powiatów naszego województwa. Czekają niezapomniane atrakcje. Projekt ten otrzymał dofinansowanie z budżetu miasta Gdyni w ramach otwartego konkursu pt.

R E K L A M A

Read more: Wycieczki...

Koncert na Dzień Kobiet - "Kobietą być"

kobieta bycjpgW związku ze zbliżającym się Dniem Kobiet Fundacja FLY zaprasza wszystkich na  program muzyczno-kabaretowym pt. "Kobietą być". Koncert odbędzie się 6 marca (niedziela), o godz.17.00 w Domu Rzemiosła w Gdyni przy ul.10 lutego 33.  W programie kompozycje i literackie teksty Jerzego Petersburskiego, Henryka Warsa, Jerzego Wasowskiego, Jeremiego Przybory, Jerzego Turandota, Juliana Tuwima, Ryszarda Rynkowskiego i Wisławy Szymborskiej. Koncert przeniesie uczestników w świat zaczarowanych dorożek, zacisznych cukierenek, dzięki piosence i wysublimowanemu dowcipowi. Wejściówki w cenie 15 zł, do nabycia w biurze Fundacji od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-16.00.

Otwarte warsztaty ceramiki

ceramika stronaFundacja FLY zaprasza wszystkich chętnych do udziału w otwartych zajęciach ceramiki, które odbywają się w raz w tygodniu w środy. Zajęcia prowadzi artysta-plastyk Justyna Bober-Dalach. Koszt uczestnictwa – 40 zł za spotkanie (1,5 godz.).
Informacje i zapisy w biurze Fundacji FLY, ul. Świętojańska 36/2 od poniedziałku do piątku godz. 9.00 - 16.00

Warsztaty ceramiczne to dwugodzinne zajęcia,

Read more: Otwarte...

Sklepik charytatywny "Z głębokiej szuflady" - 13.02.2016

sklepik 01 stycznia 2016W najbliższą sobotę, 13 lutego 2016 w godzinach 10.00 - 15.00, zapraszamy do sklepiku charytatywnego "Z głębokiej szuflady" w biurze Fundacji FLY przy ul. Świętojańskiej 36/2 w Gdyni. Prosimy też o przynoszenie do nas wszystkiego, co zbędne w domu, a może się przydać innym - książki, bibeloty, drobne AGD, zabawki, biżuterię. Jak zawsze dochód ze sprzedaży przeznaczony jest na wsparcie Klubu Młodzieżowego FLY w zakresie wyrównywania szans edukacyjnych dzieci i młodzieży.

Koncert muzyki cerkiewnej

fili strona 2jpgFundacja FLY zaprasza na koncert muzyki cerkiewnej w wykonaniu chóru Centrum Kultury Prawosławnej
w Białymstoku „FILOI” oraz spektakl teatralny o historii Podlasia pt. „ZATOPIENI W HISTORII”. Koncert odbędzie się 5 marca 2016 (sobota) o godz. 16.00 w Auli Domu Rzemiosła w Gdyni.
Bilety w cenie 20 zł do nabycia w biurze Fundacji FLY od poniedziałku do piątku w godz. 9.00 - 16.00
Ilość miejsc ograniczona!

Chór "Fíloi" (grec: φίλοι, czyt. fili, z gr. przyjaciele) powstał

z Błogosławieństwa Jego Ekscelencji Najprzewielebniejszego Jakuba, Arcybiskupa Białostockiego i Gdańskiego.

Read more: Koncert...

Propozycja na ferie zimowe dla dzieci i młodzieży

warsztaty na stroneFundacja FLY organizuje warsztaty plastyczne dla dzieci i młodzieży w wieku szkolnym (uczniowie klas IV-VI SP oraz Gimnazjum). Zajęcia poprowadzi artysta-plastyk i doświadczony pedagog, pani Wanda Frąckowska.
W programie warsztatów znajdą się, rysunek, malarstwo, grafika (do wyboru przez uczestników: linoryt, monotypia, nadruki na koszulkach metodą szablonową), rzeźba, witraż klasyczny
Proponowane terminy zajęć:
1.Warsztaty 1-tygodniowe, 15-20.02.2016 (poniedziałek - sobota), 6 dni – cena 240 zł
2.Warsztaty 2-tygodniowe, 15-27.02.2016 (poniedziałek – sobota), 12 dni – cena 450 zł

Informacje i zapisy w biurze Fundacji FLY od poniedziałku do piątku od 9.00 do 19.00

Kinowa propozycja na ferie zimowe

ekscentrycy stronaZapraszamy 12.02.2016 (piątek), o godzina 12.00 do Gdyńskiego Centrum Filmowego na film pt. "Excentrycy, czyli po słonecznej stronie ulicy"
Bilety w cenie 10 PLN do nabycia w Biurze Fundacji FLY od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00-19:00
"Excentrycy" to historia Fabiana, emigranta, który po powrocie do Polski zakłada swingowy big band.

Read more: Kinowa...

Teatralna propozycja dla seniorów na ferie zimowe

KUMOSZKI POWRACAJA PLAKAT stronaZapraszamy na spektakl teatralny pt. Wesołe kumoszki z Windsoru, który odbędzie się 17.02.2016 (środa) o godzinie 18.00 w Gdańskim Teatrze Szekspirowskim w Gdańsku.
Bilety w cenie 50 zł (45 zł z legitymacją Fundacji) do nabycia w biurze Fundacji FLY od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00-19:00
Cena obejmuje bilet wstępu na spektakl oraz przejazd autokarem w obie strony.
Wesołe kumoszki z Windsoru

UWAGA! Bilety wysprzedane! Wkrótce nowe oferty!

Read more: Teatralna...
  •  Start
  •  End

przycisk zmiany w planie3