logo insta
logo facebook1-150x75
Fundacja FLY rekomenduje...

Pozdrawiamy z Galicyjskiego rynku :)

14066332 1071799469534673 6800005168513840976 o

Zajęcia z witrażu i ceramiki dla każdego

glass 473758 180Na jesienną nudę polecamy: otwarte warsztaty z witrażu i ceramiki.
Zajęcia dla wszystkich, dla  początkujących i tych, którzy już mieli styczność ze sztuką. Dla młodych i starszych. Każdy może spróbować swoich sił w warsztatach. Dobra zabawa gwarantowana. A własnoręcznie wykonane witraże czy wyroby ceramiczne będą cieszyły oko  przez długi czas.
Pojedyncze zajęcia z ceramiki trwają dwie godziny. W tym czasie każdy otrzyma glinę i będzie pracować. Modelować, łączyć elementy, zdobić, a na koniec… podziwiać swoje, wypalone w specjalnym piecu, dzieło. Można wykonać kubki, filiżanki, lampiony i inne drobiazgi. Zajęcia prowadzi Justyna Bober-Dalach. Absolwentka PWSSP w Gdańsku.
Zajęcia z witrażu trwają trzy godziny. Wystarczająco długo by poznać cały proces tworzenia - projektowanie, cięcie szkła, łączenie elementów cyną, aż powstaną przepiękne, kolorowe witraże. Wszystko to pod czujnym okiem doświadczonej artystki - Wandy Frąckowskiej.
Początek zajęć już w październiku. Koszt uczestnictwa w zajęciach to: ceramika - 40 zł, witraż - 30 zł za zajęcia (rozliczane co miesiąc). W cenę wliczone są wszystkie materiały potrzebne do wykonania prac. Szczegółowe informacje oraz zapisy w biurze fundacji, w dni robocze od 9:00 do 16:00. Tel. kontaktowy 693 996 088, 517 383 828.

R E K L A M A

Zaproszenie do teatru: Mayday 2 - 17.09.2016 r.

mayday2malyFundacja FLY i Teatr Miejski im. Witolda  Gombrowicza w Gdyni zapraszają, 17.09.2016 r. (sobota) o godzinie 17:00  na spektakl Mayday 2.
Mayday 2, to kolejna część popularnej komedii omyłek gdyńskiego teatru. Stworzona na podstawie sztuki brytyjskiego mistrza farsy, Raya Cooneya. Przedstawia losy taksówkarza- bigamisty, któremu żyje się przyjemnie, u boku dwóch żon. Ale wszystko, co dobre, musi się kiedyś skończyć. Córka z jednego małżeństwa i syn z drugiego małżeństwa, przez przypadek, poznają się w internecie. Zaczynają się spotykać. Droga do katastrofy jest więc niedługa. Podobnie jak pierwsza część, sztuka was uwiedzie. ,,Ale jeśli ktoś nie widział Jedynki, może spokojnie przyjść na Dwójkę i odwrotnie. Będzie tak samo dobrze się bawił...- poleca Maria Seweryn.
Bilety w cenie 35 zł, do nabycia w biurze Fundacji FLY, w Gdyni, ul. Świętojańska 36/2, od poniedziałku do piątku, w godzinach 9:00-16:00.
Do zobaczenia w teatrze!

Zapisy na zajęcia UTW

1 września od godz. 9.00zapisy na zajęcia UTW w Fundacji FLYInformujemy, że od 1 września rozpoczynamy zapisy na wykłady, lektoraty, zajęcia hobbystyczne i artystyczne, które odbywać się będą w ramach Uniwersytetu Trzeciego Wieku, od października 2016 r. Szczegółowy plan zajęć zostanie podany wkrótce.

Zdjęcia z Roztocza oraz Kotliny Jeleniogórskiej

W galerii pojawiły się nowe zdjęcia z ostatnich wycieczek do Kotliny Jeleniogórskiej oraz z Roztocza. W biurze Fundacji dostępne są płytki CD z nagranym kompletem zdjęć.

Powiat bytowski 20-07-2016

DSCF436520 lipca 2016 r. odbyła się kolejna z wycieczek jednodniowych, dofinansowanych z budżetu miasta Gdyni, powiat bytowski. W galerii znajdują się wybrane zdjęcia, po komplet dokumentacji fotograficznej zapraszamy do biura Fundacji.

Podaruj nam 1 zł - to nic nie kosztuje!

2016 07 20 podaruj1zl m minKochani! Jest sprawa. Każdy z Was może absolutnie za darmo podarować nam 1 zł! Jak to zrobić? Wystarczy kliknąć w poniższy link i w dwóch prostych krokach sprawić, że Fundacja FLY otrzyma 1 zł. Jak to działa?

FaniMani.pl to strona, dzięki której z zakupów robionych przez Internet część pieniędzy sklepy internetowe przeznaczają na stowarzyszenia i fundacje. Kupujący nic nie dopłaca, ani nie traci. Rejestrując się na tej stronie (wystarczy podać Imięi i swój email!) wybiera się organizację, którą chce się wspierać - na przykład Fundację FLY. Potem, kiedy chcemy dokonać zakupów przez Internet, robimy to wchodząc najpierw na stronę fanimani.pl. I okreslony procent z transakcji wędruje na rzecz Fundacji FLY (konkretnie na konto Fundacji FLY w serwisie FaniMani.pl, a gdy zgromadzi się trochę środków - wpływa na konto Fundacji). Po założenia konta na FaniMani drugim krokiem do podarowania nam ZŁOTÓWKI jest zainstalowanie w przeglądarce (jednym kliknięciem) specjalnego przypominacza.

Nawet jeżeli nie kupujesz niczego przez Internet, rejestrując się na FaniMani.pl i instalując powiadamiacza, przekażesz nam 1 zł. To niby niewiele, ale grosz do grosza...

Kliknij tutaj, aby na konto Fundaji FLY został przekazany 1 zł

Zdjęcia Polesie Lubelskie i Norwegia 2016

Na początku lipca 2016 r. odbyły się dwie wycieczki organizowane przez Fundację FLY. W galerii można zobaczyć wybrane zdjęcia z Polesia Lubelskiego oraz z Norwegii. W biurze Fundacji można odebrać płyty CD z pełną dokumentacją fotograficzną.

Nowe zdjęcia z wycieczek w galerii zdjęć

W czerwcu odbyły się dwie wycieczki krajowe. Na fotorelacje z tygodniowego wyjazdu na Dolny Śląsk zapraszamy tutaj, natomiast obrazki z jednodniowego zwiedzania powiatu słupskiego znajdują się tutaj.

Zdjęcia z wycieczki "powiat sztumski"

W  środę 8 czerwca 2016 r. odbyła się jedna z wycieczek jednodniowych na powiat sztumski. W galerii można zobaczyć wybrane zdjęcia, komplet na płycie CD można uzyskać w biurze Fundacji.

•  Start
  •  1  2
  •  End

przycisk zmiany w planie3