logo facebook1-150x75
Fundacja FLY rekomenduje...

Godziny pracy biura 18-29.12.2017 r.

Przerwa świąteczna godziny pracy biura

Senior obywatel - eliminacje lokalne w Gdyni

olimpimpiada strona8 grudnia 2017 r. (piątek) w siedzibie Fundacji FLY odbyły się elimincje lokalne Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy Obywatelskiej SENIOR OBYWATEL o PUCHAR PREZYDENTA MIASTA. Wzięło w nich udział 14 osób i wszystkie zakwalifikowały się do etapu wojewódzkiego.
I miejsce przy maksymalnej ilość punktów otrzymał pan Sylwester Górowski.
II miejsce (po dogrywce) przypadło w udziale pani Elżbiecie Chyrek.
III miejsce wywalczyła pani Irena Pietrzak, a wyróżnienie i zarazem IV miejsce otrzymała pani Helena Paszko.
Pozostali laureaci oprócz dyplomów i pucharów otrzymali m.in. albumy o Gdyni i kalendarze.
Zapraszamy tutaj do obejrzenia fotorelacji z wydarzenia.

Woskiem wyczarowne

Batik. na stroneFundacja FLY zaparasza 15.12.2017 r. (piątek) godz. 17.00 do Gdyńskiego Centrum Organizacji Pozarządowych w Gdyni, ul. 3 Maja 27/31 na wernisaż wystawy malarstwa (batiku) uczestniczek warsztatów artystycznych Uniwersytetu Trzeciego Wieku przy Fundacji FLY w Gdyni prowadzonych przez artystę plastyka Wandę Frąckowską. W wystawie będzie można podziwiać prace: Aleksandry Sobczyk, Barbary Ornowskiej, Soni Guja, Iwony Wasilewskiej, Ewy Polańskiej,  Ewy Szmelter,  Marleny Affelt.

Czytaj więcej...Woskiem...

Albumy z wycieczek 2017

albumy 1 stronaZapraszamy do oglądania i zamawiania albumów fotograficznych z wycieczek krajowych i zagranicznych, które odbyły się w roku 2017. Albumy moża zamówić w terminie 6 - 12.12.2017 r. w biurze Fundacji FLY w godzinach pracy biura (poniedziałek - piątek, godz. 9.00 - 19.00)

Dla zdrowia i relaksu - Uniejów (12-14.01.2018 r.)

termyZimą warto zrobić  coś dla siebie i swojego zdrowia. Najlepiej skorzystać z dobrodziejstw wód termalnych. Te relaksują i zapobiegają zimowej depresji! Usprawniają pracę serca, poprawiją metabolizm, eliminują bóle stawów i mięśni, stabilizują tętno. Są pomocne również przy leczeniu chorób skóry. Ujędrniają ją i wygładzają. Lista zalet wód termalnych jest długa. Warto spróbować kąpieli w wodach termalnych i na własnej skórze się o tym przekonać.

Czytaj więcej...Dla...
  •  Start