logo insta
logo facebook1-150x75
You are here: Strona startowa
Fundacja FLY rekomenduje...
Kliknij, żeby się przekonać...

Koncerty symfoniczne na zakończenie sezonu 2015/2016

filharmonia baltyckaFundacja FLY i Polska Filharmonia Bałtycka w Gdańsku zapraszają seniorów na ostatnie w tym sezonie artystycznym koncerty symfoniczne. Przygotowaliśmy następujące propozycje:
* Pomorskie Talenty. Wybitni soliści Akademii Muzycznej im. S. Moniuszki w Gdańsku, 8.05.2016 (niedziela), godz. 18.00, sala koncertowa na Ołowiance - koncert w wykonaniu Orkiestry PFB oraz Dyplomantów Akademii Muzycznej w Gdańsku. Cena biletu 40 zł (35 zł z legitymacją Fundacji FLY). Wyjazd z Gdyni o godz. 16.30.

Read more: Koncerty...

Wycieczka "Powiat lęborski" 27.04.2016 r.

W środę 27 kwietnia 2016 r. odbyła się jedna z wycieczek jednodniowych: powiat lęborski. W galerii można zobaczyć wybrane zdjęcia. Zainteresowanych kompletem zdjęć zapraszamy po płytę cd do biura Fundacji FLY.

R E K L A M A

Majowy numer "Gdyńskiego IKS"

2016 05 GX 30Ukazał się właśnie najnowszy numer naszej gazety. Czytaj online - kliknij tutaj. W numerze m.in.: 1 - Jak żyć długo i szczęśliwie; 1 - Forum Kultury; 1 - AS Taxi  -  reklama; 2 - Jak żyć długo i szczęśliwie; 2 - Goldental  -  reklama; 3 - Forum Kultury; 4 - Feliks Nowowiejski; 4 – Haft; 5 - Caffe Anioł; 5 – Wspomnienia; 6 - Zainspiruj się Gdynią z Open House; 6 - Zespół Szkół Plastycznych w Orłowie; 6 - Zarząd Morskiego Portu; 7 - Niesłychanie utalentowany człowiek; 7 - Komputronik  -  reklama; 8 - Staw kolanowy; 8 - Med - Reh  -  reklama; 8 - Turnusy rehabilitacyjne; 9 - Na deptaku w Ciechocinku; 9 - Zeni  -  reklama; 9 - Merkury  -  reklama;

Read more: Majowy...

Zaproszenie do kina - "Cały ten cukier"

7725992.3Fundacja FLY i Gdyńskie Centrum Filmowe zapraszają seniorów na australijski film dokumentalny pt. "Cały ten cukier". Projekcja odbędzie się 11 maja 2016 (środa) o godz. 12.30 w Gdyńskim Centrum Filmowym.
Australijski dokument w reżyserii Damona Gameau opowiadający o oddziaływaniu cukru na ludzki organizm. czas trwania 1godz. 30min. Film jest jednocześnie zabawny i pouczający, mówi oproblemach przemysłu cukrowniczego, a także o tym, na których półkach w supermarketach znajdziecie niebezpieczne produkty.  "Cały ten cukier" zmieni na zawsze wasz sposób myślenia o "zdrowym" jedzeniu, a także wyjaśni, skąd wzięły się nasze obecne przyzwyczajenia kulinarne i co możemy zrobić, żeby je zmienić.
Bilety w cenie 10 zł do nabycia w biurze Fundacji FLY od pniedziałku do piątku w godz. 9.00 - 19.00.

Zaproszenie na spektakl teatralny "Kolega Mela Gibsona"

mel gibson na stroneFundacja FLY zaprasza seniorów 21 maja 2016 (sobota) o godz. 16.00 do "Teatru Na Plaży' przy ul.Mamuszki 2 w Sopocie na przedstawienie pt. "Kolega Mela Gibsona".
Scenariusz - Tomasz Jachimek
Reżyseria -  Dariusz Majchrzak
Występuje - Adam Dzieciniak
Bilety w cenie 25 zł do nabycia w biurze Fundacji FLY od poniedziałku do piątku w godz. 9.00 - 19.00
Kolega Mela Gibsona" Tomasza Jachimka jest zabawną historią Feliksa Rzepki - aktora w średnim wieku, którego kariera artystyczna w przeszłości ograniczyła się do jednej, "wielkiej" roli Cyrano de Bergeraca, dając mu na lata poczucie osobistej wielkości.

Read more: Zaproszeni...

Pierwsza Aukcja Charytatywna 23 kwietnia 2016 r.

sklep male logoW sobotę 23 kwietnia 2016 r. w Sklepie Charytatywnym "Z głębokiej szuflady" odbyła się pierwsza aukcja charytatywna, z której dochód, w wysokości 480 zł,  zostanie przeznaczony na działaność Klubu Młodzieżowego FLY. Dziękujemy Państwu za dary, z których udało się wybrać "perełki", które zostały wystawione do licytacji. Serdeczne podziękowania dla uczestników aukcji oraz zaciętą licytację. W galerii można obejrzeć wybrane zdjęcia z sobotniego wydarzenia. Na kolejną aukcję zapraszamy w sobotę 21 maja 2016 r. o godz. 11.00 w sklepie charytatywnym.

Prawo dla Seniora

paragraf na stroneFundacja FLY zaprasza na bezpłatny cykl wykładów "Prawo dla Seniora" prowadzonych w każdy wtorek o godz. 16.30.  Będą one do poświęcone następującym problemom:
- Czy można odstąpić od zawartej umowy?
- Jakie przysługują uprawnienia z tytułu zawartej umowy sprzedaży?
- Czy raty 0% to zawsze dobra okazja?
- Jak sporządzić testament?
- Czym skutkuje przyjęcie spadku?
- Czy możesz pozbawić prawa do dziedziczenia członka swojej rodziny?
- Czego – w przypadku niedostatku – można domagać się od najbliższych, a czego od państwa?
- Co zrobić, gdy stanie się ofiarą bądź świadkiem przestępstwa?
- Jakie są prawa każdego, w sytuacji, jeśli zachoruje?
Wyklady przygotowała i poprowadzi mgr Aleksandra Wysocka.
Informacje i zapisy w biurze Fundacji FLY od poniedzialku do piątku od 9.00 do 19.00.

Wycieczki zagraniczne 2016 r.

wycieczkaInformujemy, że mamy jeszcze wolne miejsca na wybrane wycieczki zagraniczne w 2016 r.
Królewska Stolica Londyn 15-18 maja;
Bawaria- średniowieczne perełki, alpejskie klimaty 1-7 czerwca;
Południowa Hiszpania: Pod słońcem Andaluzji 22-29 czerwca;
Fiordy Norwegii 8-13 lipca;
Środkowe Włochy: W słońcu Toskanii 19-26 września.
Wszystkich chętnych zapraszamy do zapoznania się z programem klikając tu

Dolny Śląsk i Praga we wrześniu 2016 roku

2015 dolny slaskW związku z ogromnym zainteresowaniem tygodniowymi wycieczkami rozpoczynamy zapisy na dodatkową wycieczkę:

Tajemniczy Dolny Śląsk i Praga - 18-24 września 2016, koszt 1040 zł (dla posiadaczy legitymacji Fundacji FLY 50 zł rabatu)

Inofrmacje i zapisy w biurze Fundacji FLY. Ilość miejsc ograniczona!

Grupa wsparcia w odchudzaniu

grupa wsparcia stronaW imieniu naszego Partnera - Poradni LIBRA - PSYCHOLOG, DIETETYK zapraszamy na spotkanie ze specjalistami z dziedziny PSYCHODIETETYKI dotyczące samoregulacji i samokontroli w odchudzaniu. Spotkanie odbędzie się w Centrum Terapii i Rozwoju Osobistego w Gdyni, ul.Traugutta 2E/1
 Data spotkania: 24.03.2016 (czwartek), godz. od 18 do 20.00. Zajęcia poprowadzą: MGR AGNIESZKA TOMASZEK - psycholog, psychodietetyk i MGR JUSTYNA ŻYWNA - psycholog, dietetyk.
Cena: 20 zł, a
za okazaniem legitymacji Fundacji FLY UDZIAŁ BEZPŁATNY!
Podczas spotkania będzie możliwość zapisania się do zamkniętej Grupy Wsparcia w Odchudzaniu. Wszelkie informacje oraz zapisy na spotkanie pod numerem telefonu: 509 562 013. Zapraszamy!

•  Start
  •  1  2
  •  End

przycisk zmiany w planie3