logo facebook1-150x75

Opisy wykładów

LETNIA AKADEMIA KOBIET

Zapraszamy na cykl zajęć z Małgorzatą Zmysłowską, trenerem biznesu i coachem z Pracowni Kreatywnego Biznesu. Spotykamy się raz w tygodniu, w każdą środę o godzinie 10.00, przez całe wakacje. Koszt jednego spotkania to 35 zł.

Program zajęć dla Seniorek

Stres w życiu Seniora                                                                 4.07.2018 godz. 10.00

Warsztaty z technik i metod radzenia sobie ze stresem, który pojawia się w życiu codziennym. Teoria połączona z praktyką, warsztat, który ma na celu pokazanie w jaki sposób panować nad stresem, jak rozładować stres i napięcie, na co szczególnie trzeba zwracać uwagę i jakie mogą być konsekwencje tego, gdy nadmierny stres nie znajduje ujścia.

Oddychaj                                                                                   11.07.2018 godz. 10.00

Nauka prawidłowego oddychania z elementami relaksacji - jak oddychać świadomie, jak dotleniać organizm, jak uspokajać oddech w fazie zdenerwowania, jak prawidłowo wykonywać ćwiczenia oddechowe, aby uzyskać oczekiwane efekty.

Techniki pamięciowe                                                                18.07.2018 godz. 10.00

Zapamiętuj szybciej i skuteczniej – gimnastyka umysłu - gimnastyka umysłu, twórcze myślenie – warsztat z dużą ilością kreatywnej zabawy, gry pamięciowe, gra w karty która pozwala na szybsze zapamiętywanie, tworzenie rysunków które pozwalają pamiętać o sprawach bardziej złożonych, ćwiczenia pamięci za pomocą pracy na kolorach, smakach i zapachach.

Emisja głosu i wystąpienia                                                      25.07.2018 godz. 10.00

Zajęcia teatralno-rozwojowe - Warsztat z elementami zajęć teatralnych. Na zajęciach pracujemy nad tym jak prawidłowo oddychać, jak pracować nad głosem aby go nie przemęczać. Poznasz potencjał swojego głosu, odkryjesz, jaką moc w sobie kryje, nauczysz się panować nad jego brzmieniem i siłą. Poznasz techniki relaksacji i rozluźniania ciała.

Warsztaty kreatywnego pisania                                                1.08.2018 godz. 10.00

Warsztaty jak tworzyć opowieści, jak je spisywać, jak pobudzić kreatywność i twórczość, w jaki sposób szukać pomysłów na opowieści, które mogą spisać historię. W jaki sposób pisać, aby inni chcieli czytać. Opowiadania, historie, biografie, bajki.

Kształtowanie inteligencji emocjonalnej (praca z emocjami) 8.08.2018 godz. 10.00

Na warsztacie popracujemy na emocjach, poznamy emocje które w nas siedzą, zrozumiemy mechanizmy działania naszych emocji, nauczymy się je rozpoznawać oraz odpowiednio reagować, popracujemy nad tym, aby emocje nami nie kierowały ale abyśmy to my kierowali emocjami.

Porozumienie bez konfliktów                                                  22.08.2018 godz. 10.00

Warsztat dotyczący sztuki porozumiewania się w sytuacjach trudnych i konfliktowych, porozumiewania się bez przemocy słownej, pokazujący techniki prowadzenia rozmów międzypokoleniowych, pomaga spojrzeć na komunikację z innego punktu widzenia.

Kreatywne rozwiązywanie problemów na wielu płaszczyznach

29.08.2018 godz. 10.00

Kolorowe kapelusze Edwarda de Bono – nowe podejście do tego w jaki sposób rozwiązywać problemy, jak podejść do nich pod kątem sześciu różnych spojrzeń, jak to przełożyć na życie codzienne, odgrywamy scenki, pracujemy zespołowo oraz indywidualnie, rozkładamy tematy na czynniki pierwsze tak, aby uzyskać oczekiwany efekt w postaci różnych spojrzeń.

Zakończenie wspólnie z Kobietami z drugiego projektu         1.09.2018 godz. 11.00

________________________________________________________________________________

Nowe w galerii zdjęć

Współpraca