logo facebook1-150x75

Opisy wykładów

LETNIA AKADEMIA KOBIET

Zapraszamy na cykl zajęć z Małgorzatą Zmysłowską, trenerem biznesu i coachem z Pracowni Kreatywnego Biznesu. Spotykamy się raz w tygodniu, w każdą środę o godzinie 10.00, przez całe wakacje. Koszt jednego spotkania to 35 zł.

Program zajęć dla Seniorek

Techniki pamięciowe

25.07.2018 godz. 10.00

Zapamiętuj szybciej i skuteczniej – gimnastyka umysłu - gimnastyka umysłu, twórcze myślenie – warsztat z dużą ilością kreatywnej zabawy, gry pamięciowe, gra w karty która pozwala na szybsze zapamiętywanie, tworzenie rysunków które pozwalają pamiętać o sprawach bardziej złożonych, ćwiczenia pamięci za pomocą pracy na kolorach, smakach i zapachach.

Oddychaj

1.08.2018 godz. 10.00

Nauka prawidłowego oddychania z elementami relaksacji - jak oddychać świadomie, jak dotleniać organizm, jak uspokajać oddech w fazie zdenerwowania, jak prawidłowo wykonywać ćwiczenia oddechowe, aby uzyskać oczekiwane efekty.

Warsztaty kreatywnego pisania

8.08.2018 godz. 10.00

Warsztaty jak tworzyć opowieści, jak je spisywać, jak pobudzić kreatywność i twórczość, w jaki sposób szukać pomysłów na opowieści, które mogą spisać historię. W jaki sposób pisać, aby inni chcieli czytać. Opowiadania, historie, biografie, bajki.

Kształtowanie inteligencji emocjonalnej (praca z emocjami)

22.08.2018 godz. 10.00

Na warsztacie popracujemy na emocjach, poznamy emocje które w nas siedzą, zrozumiemy mechanizmy działania naszych emocji, nauczymy się je rozpoznawać oraz odpowiednio reagować, popracujemy nad tym, aby emocje nami nie kierowały ale abyśmy to my kierowali emocjami.

Porozumienie bez konfliktów

29.08.2018 godz. 10.00

Warsztat dotyczący sztuki porozumiewania się w sytuacjach trudnych i konfliktowych, porozumiewania się bez przemocy słownej, pokazujący techniki prowadzenia rozmów międzypokoleniowych, pomaga spojrzeć na komunikację z innego punktu widzenia.

Emisja głosu i wystąpienia

5.09.2018 godz. 10.00

Zajęcia teatralno-rozwojowe - Warsztat z elementami zajęć teatralnych. Na zajęciach pracujemy nad tym jak prawidłowo oddychać, jak pracować nad głosem aby go nie przemęczać. Poznasz potencjał swojego głosu, odkryjesz, jaką moc w sobie kryje, nauczysz się panować nad jego brzmieniem i siłą. Poznasz techniki relaksacji i rozluźniania ciała.

________________________________________________________________________________

Nowe w galerii zdjęć

Współpraca