logo facebook1-150x75
Fundacja FLY rekomenduje...

„Przestrzeń, kolor, światło” - malarstwo olejne

oil painting 1128693 180Od wtorku 24 maja 2016 r. zapraszamy na wystawę malarstwa olejnego uczestników warsztatów artystycznych prowadzonych w ramach Uniwersytetu Trzeciego Wieku przy Fundacji FLY w Gdyni. Swoje prace zaprezentują: Hubert Brylowski, Romana Gajewska, Teresa Gierszewska, Maria Januszko, Maria Kirstein-Fontańska, Ewa Kopiec, Rozalia Kunysz, Elżbieta Potrykus, Maria Siekierzyńska, Bogusława Sobczak i Wanda Śleziak-Michalska. Opiekunem grupy jest artysta-plastyk Marta Kapuścińska.

2016-04-27 Powiat lęborski

W środę 27 kwietnia 2016 r. odbyła się jedna z wycieczek jednodniowych: powiat lęborski. W galerii można zobaczyć wybrane zdjęcia. Zainteresowanych kompletem zdjęć zapraszamy po płytę cd do biura Fundacji FLY.

Pierwsza Aukcja Charytatywna

sklep male logoW sobotę 23 kwietnia 2016 r. w Sklepie Charytatywnym "Z głębokiej szuflady" odbyła się pierwsza aukcja charytatywna, z której dochód, w wysokości 480 zł,  zostanie przeznaczony na działaność Klubu Młodzieżowego FLY. Dziękujemy Państwu za dary, z których udało się wybrać "perełki", które zostały wystawione do licytacji. Serdeczne podziękowania dla uczestników aukcji oraz zaciętą licytację. W galerii można obejrzeć wybrane zdjęcia z sobotniego wydarzenia. Na kolejną aukcję zapraszamy w sobotę 21 maja 2016 r. o godz. 11.00 w sklepie charytatywnym.

Chór "FILOI" dla Fundacji FLY

5 marca 2016 r. w sobotę odbył się koncert muzyki cerkiewnej w wykonaniu chóru Centrum Kultury Prawosławnej w Białymstoku „FILOI” oraz spektakl teatralny o historii Podlasia pt. „ZATOPIENI W HISTORII”. Zdjęcia z imprezy, z których cześć zawdzięczamy pani Elżbiecie Sarnowskiej, można obejrzeć klikając tutaj.

Jak się nie dać nabrać "na wnuczka" - prelekcja w Fundacji FLY

Drodzy seniorzy

Teatralna propozycja dla seniorów na ferie zimowe

KUMOSZKI POWRACAJA PLAKAT stronaSpektakl teatralny pt. Wesołe kumoszki z Windsoru, który odbył się 17.02.2016 (środa) o godzinie 18.00 w Gdańskim Teatrze Szekspirowskim w Gdańsku.

Wesołe kumoszki z Windsoru

Strona 1 z 3