logo facebook1-150x75
Fundacja FLY rekomenduje...

logo fly kks2 transpKosakowski Klub Seniora

To projekt prowadzony przez Fundację FLY dla mieszkańców gminy Kosakowa w wieku 55+. Projekt otrzymał dofinansowanie z budżetu gminy Kosakowo. Swoje działanie rozpoczłą 01.09.2013 roku, siedzibą Klubu jest Gminny Dom Kultury w Pierwoszynie. Projekt ma na celu organizację czasu wolnego i integrację mieszkańców gminy w wieku powyżej 55 roku życia. Proponujemy zajęcia edukacyjne, artystyczne, rekreacyjno-ruchowe, oraz rozwijające zainteresowania, zajęcia prowadzone będą przez wolontariuszy. Program zajęć cały czas się kształtuje.

Animator Klubu: Renata Lubowiecka, tel.: 798-179-942
SiedzibaGminny Dom Kultury w Pierwoszynie

Harmonogram zajęć KKS - kliknij tutaj

Aktualności z życia Klubu:

Zajęcia KKS - 20-24.11.2017 r.

Zajęcia KKS w najbliższym tygodniu:

20.11.2017 r. (poniedziałek) 14:00 sekcja brydżowa, terapia kolorem, 16:30 język francuski, 16:45 język angielski.

22.11.2017 r. (środa) 10:00 gimnastyka, 14:00 filcowanie i robótki  na drutach, 15:00 komputery dla początkujących, 15:30 decoupage.

23.11.2017 r. (czwartek) 10:00 jezyk angielski, brydż, robótki na drutach, 11:00 malowanie na tkaninie, 13:00 gimnastyka kręgosłupa.

Filmowe propozycje dla seniorów w GCF

gcfFundacja FLY i Gdyńskie Centrum FIlmowe zapraszają na znakomite polskie kino. Do wyboru aż trzy wyjątkowe propozycje filmowe:
1. Zdobywca nagrody publiczności na 42 FPFF w Gdyni - "Najlepszy" w środę, 29.11.2017 godz. 12.30, szczególy tutaj.
2. Ulubiona komedia romantyczna Polaków w sam raz na czas przedświąteczny - "Listy do M - 3" w piątek, 1.12.2017 godz. 12.30, szczególy tutaj.
3. Zdobywca Złotych Lwów na 42 FPFF w Gdyni - "Cicha noc" w piątek, 8.12.2017 o godz. 12.30, szczegóły tutaj.
Bilety do nabycia u koordynatorki KKS.

Koncerty karnawałowe

muzyka1Fundacja FLY zaprasza seniorów na wyjątkowe koncerty już w pierwszych dniach stycznia 2018 roku. Jak co roku wspólnie z Filharomnią Bałtycką zapraszamy do udziału w Balach Gdański - I Bal Gdański, "W irlandzkim rytmie" będzie mial miejsce już 6.01.2018 r. (sobota) o godz. 19.00, szczególy tutaj.
Dla wielbicieli Teatru Muzycznego w Gdyni mamy natomiast bilety na "Rewię Jubileuszową" 10.01.2017 (środa) o godz. 19.00 - szczegóły tutaj.
Wszystkie bilety do nabycia u koordynatorki KKS.

Wycieczki weekendowe dla seniorów w sezonie 2017/2018

filharmonia w szczecinie a 2Fundacja FLY zaprasza na wycieczki weekendowe w sezonie jesienno-zimowym 2017/2018. Aktualnie w ofercie Poznań, Uniejów, Warszawa i NOWOŚĆ - Szczecin. Po szczegóły zapraszamy tutaj. Inofrmacje i zapisy w biurze Fundacji FLY od poniedziałku do piątku w godz. 9.00 - 19.00

Wyjazd na narty dla seniorów do Białki Tatrzańskiej

kotelnica 1Fundacja FLY zaprasza wielbicieli narciarstwa na wyjazd do BIAŁKI TATRZAŃSKIEJ w tereminie 26.02 - 5.03.2018 r. Znajdujący się tu Ośrodek Narciarski KOTELNICA BIAŁCZAŃSKA to największa w Polsce stacja narciarska położona na Podhalu z kompleksem tras zjazdowych o różnym stopniu trudności – od najłatwiejszych, najłagodniejszych po czarne, strome trasy. Kotelnica posiada świetną lokalizację, w samym sercu Białki Tatrzańskiej.

Wycieczki krajowe dla seniorów w 2018 roku

wycieczki na stroneFundacja FLY zaprasza na tygodniowe wycieczki krajowe w ramach projektu "Wędrując z Fundacją FLY" w roku 2018. Do wyboru będzie aż 11 regionów, w tym dwa zupełnie nowe. Opis wycieczek znajduje się tutaj, a na zapisy zapraszamy już 13.10.2017 r. (piątek) od godz. 9.00 do biura Fundacji FLY.
Obowiązuje opłata rezerwacyjna w wysokości 300 zł od osoby na wycieczki krajowe i 500 zł na wycieczki zaganiczne.

Sylwester w Pensjonacie "Hippika"

sylwester 2017Fundacja FLY zaprasza na najlepszy Bal Sylwestrowy. Gwarantowana zabawa przy świetnej muzyce z pysznym jedzeniem i pokazem sztucznych ogni w Pensjonacie „Hippika” w Połchowie (na trasie Reda – Puck). Do tego nocleg i noworoczne śniadanie. A dla chętnych noworoczna kąpiel z gdyńskimi Morsami! (na plaży w Gdyni)

Koszt pakietu z noclegiem i śniadaniem:
340 zł (dla posiadaczy legitymacji FLY)
350 zł (dla pozostałych osób)

W cenę wliczone: menu sylwestrowe, oprawa muzyczna, napoje bezalkoholowe ciepłe i zimne, wino musujące na toast, występ saksofinistki i wokalistki, pokaz sztucznych ogni, nocleg, śniadanie noworoczne, przejazd autokarem w obie strony

Bilety do nabycia u koordynatorki KKS. po więcej szczegółów zapraszamy tutaj.

Cygański Bal Seniora

cygaski bal
Jesień nie będzie nudna. Fundacja FLY zaprasza na
"Cygański Bal Seniora". Zabawa odbędzie się  17.11.2017 r. (piątek, godzina 16:00) w sali bankietowej na Pogórzu (Kas Catering). Mile widzine prebrania. Elemnty stroju cygańskiego np. kolorowe bluzki, kamizelki, długie spódnice, błyszcząca biżuteria i wszystko to, co znajdziecie w wswoich szafach. W cenę biletu wliczone są: obiad, kawa, dobre ciasto i jeszcze lepsza zabawa. Bilety w cenie 45 zł (dla posiadaczy legitymacji Fundacji FLY), 50 zł (dla pozostałych osób) do nabycia  u koordynatora KKS. Ilość miejsc jest ograniczona.

przycisk zmiany w planie3

Kalendarium Fundacji