logo facebook1-150x75

baner fly 1000x170

logo fly kks2 transpKosakowski Klub Seniora

To projekt prowadzony przez Fundację FLY dla mieszkańców gminy Kosakowa w wieku 55+. Projekt otrzymał dofinansowanie z budżetu gminy Kosakowo. Swoje działanie rozpoczłą 01.09.2013 roku, siedzibą Klubu jest Gminny Dom Kultury w Pierwoszynie. Projekt ma na celu organizację czasu wolnego i integrację mieszkańców gminy w wieku powyżej 55 roku życia. Proponujemy zajęcia edukacyjne, artystyczne, rekreacyjno-ruchowe, oraz rozwijające zainteresowania, zajęcia prowadzone będą przez wolontariuszy. Program zajęć cały czas się kształtuje.

Animator Klubu: Aleksandra Urla, tel.: 798-179-942, kks@fundacjafly.pl
SiedzibaGminny Dom Kultury w Pierwoszynie

Harmonogram zajęć KKS - kliknij tutaj

Aktualności z życia Klubu:

Zapraszamy na zajęcia z angielskiego

Serdecznie zapraszamy na zajęcia z języka angielskiego w poniedziałki o godz. 13.00, które poprowadzi p. Aldona Sokołowska.

Gdyńskie Targi Zdrowia

2018 09 27 plakat Gdynskie Targi Zdrowia mZapraszamy 6 października 2018 roku do Pomorskiego Parku Naukowo-Technologicznego, gdzie odbędą się Gdyńskie Targi Zdrowia pt. „Opieka w zdrowiu i chorobie”. Gdyńskie Centrum Zdrowia jest pomysłodawcą i organizatorem wydarzenia, które ma na celu pomóc mieszkańcom pozyskać wiedzę dotyczącą możliwości, jakie są dostępne, aby zadbać o zdrowie oraz dotrzeć do właściwej organizacji wspierającej leczenie i opiekę w chorobie. Na targach będzie można skorzystać z pięciu równocześnie odbywających się paneli: wykładów ze specjalistami, w której poruszymy tematykę: jakie świadczenia można uzyskać z ZUS,

Wyjątkowo joga zamiast gimnastyki kręgosłupa

W związku z nieobecnością p. dyr. Doroty Kitowskiej (wyjazd służbowy) 27 września, 11 i 25 października w ramach zajęć gimnastyki kręgosłupa o godz. 13.00 odbędą się zajęcia z jogi. Serdecznie zapraszamy!

Na otwarcie sezonu w Teatrze Miejskim

Zapraszamy członków KKS posiadających legitymacje FLY na spektakl otwierający nowy sezon w Teatrze Miejskim im. Witolda Gombrowicza w Gdyni pt. "Hotel Westminster" w piątek 16.11.2018 r. o godz. 19.00. Szczegółowe informacje dotyczące spektaklu na stronie Teatru Miejskiego. Bilety w cenie 40,- zł do nabycia u Animatora Klubu od poniedziałku 24.09.2018 r.

Już w sprzedaży bilety na spektakl "Sylwester na bis"

Klubowiczów posiadających legitymację Fundacji FLY (łącznie z legitymacją emeryta!) zapraszamy do Teatru Muzycznego na spektakl "Sylwester na bis" na 8 stycznia 2019 roku (wtorek) na godz. 19.00. To wyjątkowe przedstawienie, w którym obejrzeć można najciekawsze fragmenty spektakli z repertuaru Teatru Muzycznego. Bilety w cenie 80 zł (bardzo dobre miejsca!) do nabycia u Animatora Klubu od poniedziałku 24.09.2018 r. Liczba biletów ograniczona. Więcej informacji na stronie Teatru Muzycznego w Gdyni.

Wycieczka do Gdańska

Uprzejmie informujemy, że w październiku planujemy wycieczkę do Gdańska z przewodnikiem pt. "Gdańsk, jakiego nie znamy". Szczegóły już wkrótce.

Zebranie wszystkich Klubowiczów

Animator Klubu serdecznie zaprasza wszystkich członków w środę 26.09.208 o godz. 14.00 na zebranie organizacyjne. Będzie okazja poznać się, zapoznać z planami i porozmawiać o Klubie. Liczymy na Was!

Po wakacjach w Klubie

Witajcie po wakacjach, drodzy Klubowicze Kosakowskiego Klubu Seniora!

Nasz Klub rusza od 17 wrześnie. Cały czas można zapisać sie do Klubu! Serdecznie zapraszamy wszystkich starszych mieszkańców gminy Kosakowo. Klub otwarty jest w poniedziałki i środy w godz. 14.00-18.00 i w czwartki w godz. 10.00-14.00. Uprzejmie informujemy, że od 17. września zapisy przyjmuje kol. Renata Lubowiecka, od 24. września kol. Aleksandra Urla - nowy animator KKS.

przycisk zmiany w planie3

Kalendarium Fundacji