logo facebook1-150x75
Fundacja FLY rekomenduje...

Klub Młodzieżowy FLY

O KLUBIE

Klub Młodzieżowy FLY jest inicjatywą mającą na celu wyrównywanie szans edukacyjnych gdyńskiej młodzieży pochodzącej z niezamożnych rodzin przez organizację pomocy w nauce, regularne korepetycje, zajęcia pozalekcyjne i opiekę świetlicową. Klub jest wspierany finansowo przez Y's Men's Club Gdynia - klub charytatywny działający przy Fundacji FLY.

W ramach działalności klubu, zapraszamy młodzież do spędzenia czasu uczestnicząc w propozycjach:
1. KLUB oferujący „Naukę przy herbacie”, w ramach której każdy chętny otrzyma pomoc w odrabianiu lekcji oraz w nauce do zbliżających się klasówek i sprawdzianów. Każdego dnia, w świetlicy obecny jest wolontariusz - osoba, która pomoże oraz wytłumaczy niezrozumiałe treści. W razie konieczności skorzystania z dłuższych korepetycji związanych z danym przedmiotem, w poszczególnych dniach tygodnia w świetlicy można spotkać specjalistów wybranych dziedzin, w tym szczególnie: matematyki, chemii, geografii, wosu, języka polskiego oraz języków obcych.
Do klubu zapraszamy wszystkich, którzy nie są pewni odpowiedzi, poszukują pomocy lub chcą pomóc innym. Łącząc siły znajdziemy odpowiedzi na niejedno pytanie!
2. ZAJECIACH TEMATYCZNYCH rozwijających pasje i talenty. W klubie skorzystać można z bogatej oferty bezpłatnych zajęć:

• językowych (nauka angielskiego, hiszpańskiego, niemieckiego, rosyjskiego)
  • muzycznych (zajęcia wokalne oraz podstawy gry na instrumentach)
  • plastycznych (rysunek oraz historia sztuki połączona z pracami plastycznymi)
  • multimedialnych i komputerowych (grafika komputerowa, obróbka cyfrowa zdjęć, tworzenie filmów i prezentacji)
  • krajoznawczych (zgłębiających kulturę i zwyczaje wybranych krajów)
  • fotograficznych

Klub młodzieżowy FLY działa od poniedziałku do piątku w godzinach: 16:00-19:00 przy ul. Świętojańskiej 36/2 w Gdyni.
Wszystkich zainteresowanych udziałem w zajęciach lub wolontariatem w klubie prosimy o kontakt  m.truszkowska@fundacjafly.pl

przycisk zmiany w planie3

Kalendarium Fundacji