logo facebook1-150x75
Fundacja FLY rekomenduje...

Dom Wypoczynkowy "Dariusz" w Jastrzębiej Górze

dariusz 2Jastrzębia Góra to znane kąpielisko nadmorskie słynące z piaszczystych plaż i czystej wody.
Położone wśród niezwykle urozmaiconego krajobrazu, na który składają się lasy Nadmorskiego Parku Krajobrazowego i wysokie klifowe wybrzeże. Rozdrobnione cząsteczki soli mineralnych jak i magnez sprzyjają leczeniu górnych dróg oddechowych, alergii, nadciśnienia, otyłości. Bioklimat morski stanowi czynnik leczniczy.
Najbardziej zalecane ze względów zdrowotnych są spacery, tuż nad wodą wzdłuż wybrzeża.
Dom Wypoczvnkowy "Dariusz" położony jest w sercu miejscowości.

Sanatorium "Łączność" w Ciechocinku

lacznosc stronaCiechocinek - miasto o statusie uzdrowiska, położone w Kotlinie Toruńskiej, w dolinie rzeki Wisły, na lewym jej brzegu. Bogactwem uzdrowiska są liczne źródła solanki, której lecznicze składniki  wykorzystywane są do zabiegów rehabilitacyjnych i od lat wpływają na poprawę zdrowia osób przyjeżdżających na leczenie. Zdecydowaną część uzdrowiska pokrywają trakty spacerowe, parki z rozmaitymi rodzajami drzew (także egzotycznymi) oraz kolorowymi fontannami. Jednym z nich jest, Park Zdrojowy założony w latach 1875 – 1876, w sąsiedztwie którego zlokalizowane jest Sanatorium Łączność.

Ośrodek ZDROWOTEL w Łebie

zdrowotel stronaŁeba – miasto, przez niektórych określane księstwem, jest uroczo położone nad Bałtykiem, otoczone jeziorami Łebsko i Sarbsko. Ośrodek „Zdrowotel” to klimatyczna enklawa ciszy i spokoju. Obiekty hotelowe rozlokowane są wśród zieleni. W leczeniu schorzeń wykorzystywana jest bogata baza zabiegowa z zakresu fizykoterapii, kinezyterapii, masażu i odnowy biologicznej. W żywieniu szczególnie uwzględniono zastosowanie naturalnych produktów oraz specjalizację w dietach dostosowanych do różnego rodzaju potrzeb – podawane są 3 posiłki dziennie w formie stołu szwedzkiego. Doskonała animacja czasu wolnego: taniec, śpiew (szanty), spotkania z ciekawymi ludźmi, wycieczki fakultatywne na Ruchome Wydmy i do Sea Parku. Dla dbających o kondycję

Sanatorium Szpital Uzdrowiskowy "Energetyk" w Inowrocławiu

ENERGETYKna stroneInowrocław - miasto uzdrowiskowe leżące w „sercu” Kujaw, o najczystszym powietrzu w Polsce (wg. najnowszych badań WHO). Jego główną atrakcją są Tężnie (bezpłatne). Posiada wspaniały, 100-letni Park Solankowy przy którym bezpośrednio zlokalizowany jest Szpital Uzdrowiskowy ENERGETYK. Jest to placówka z 50-letnią tradycją i nowoczesną bazą zabiegowo-hotelową. Niewątpliwym atutem placówki jest jej status Szpitala Uzdrowiskowego. Dlatego kuracjusze przyjeżdżający  na pobyty lecznicze diagnozowani są przez lekarzy specjalistów na oddziałach kardiologicznym, ortopedycznym, reumatologicznym i balneologicznym. Ośrodek oferuje szeroką gamę ok. 40 rodzajów zabiegów z zakresu lecznictwa uzdrowiskowego, szczególnie przeprowadzenie