logo facebook1-150x75

Fundacja FLY rekomenduje...

Terminal płatniczy

Drodzy Seniorzy!

Dla Państwa wygody 12 kwietnia uruchomiliśmy terminal płatniczy akceptujący płatności najpopularniejszymi kartami płatniczymi: Visa, Visa Electron, V Pay, MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro.

Kaszubski Kiermasz Wielkanocny

Spacer historyczny z zabytkami Marynarki Wojennej w tle

Muzeum Marynarki Wojennej zaprasza na dwugodzinny spacer z przewodnikiem, podczas którego odwiedzimy miejsca pamięci związane z historią Marynarki Wojennej - tablice pamiątkowe, pomniki, krzyże oraz budynki. Nie zabraknie oczywiście opowieści o naszym okręcie-muzeum ORP Błyskawica! Wszystko znajduje się w niedużej odległości od Muzeum, w obrębie Skweru Kościuszki. To przyjemny i ciekawy spacer dla niemal każdego.

Spotkanie odbędzie się 25 kwietnia o godz. 12:00.

Cena: 5zł/osoba
Zajęcia przeznaczone są dla członków Fundacji FLY.

Informacje i zapisy w biurze Fundacji FLY, pon.-pt., od godz. 9:00-19:00.

Wiosenne zaproszenie

Pani Wiosna już do nas zawitała. Kusi słonecznymi promieniami i daje nam do zrozumienia, że czas wyjść z domu. Można pójść na spacer, ale także wyruszyć na wycieczkę. Kilkadziesiąt wyjazdów, przygotowanych przez nas na rok bieżący, cieszy się dużym zainteresowaniem ze strony Naszych Seniorów.

Ostatnie wolne miejsca występują na następujących tygodniowych wycieczkach krajowych:

Wyżyna Lubelska i Polesie (23 do 29 czerwiec) – Lublin, Nałęczów, Puławy, Kazimierz Dolny, Kozłówka, Włodawa, Jabłeczna, Kodeń, Poleski Park Narodowy.

Ziemia Tarnowska (28 lipca do 3 sierpnia) – Bochnia, Tarnów, Zalipie, Nowy Wiślicz, Dębno, Lipnica Murowana, Kąśna Dolna, Ciężkowice, Korynzówka Wierzchosławice.

Suwalszczyzna i Wilno (5 do 11 sierpnia) – Augustów, Kanał Augustowski, Suwałki, Wigry, Sejny, Puńsk, Stańczyki, Jezioro Hańcza, Góra Cisowa, Szeszup, Wilno, Troki.

Czytaj więcej Wiosenne...

Wspaniała zabawa w stylu Country

To się działo! Wspaniałe stroje - kowbojki i kowboje! Świetna muzyka, tańce i mnóstwo niespodzianek. Jedną z nich był występ zespołu Hello Mery Lou w line dance, który wszystkich zafascynował. Po występie wszyscy uczyli się podstawowych kroków. Prowadząca Ela Janca zaprosiła wszystkich na zajęcia z tej popularnej w innych krajach formy... ruchu i spędzania wolnego czasu. Były też życzenia i "sto lat" dla Jóżefów. A my zapraszamy do galerii zdjęć (Fot. R.Daruk)

Zdjęcia z wycieczki do Ziemi Świętej

W piątek 1 marca wrócilismy z pierwszej wycieczki do Ziemi Świętej. Wyjazd był bardzo owocny i udany, pogoda świetnie dopisała, program bardzo bogaty i ciekawy. Odwiedzilismy piekne miejsca związane z historią Chrystusa i Narodu Wybranego. Widzielismy jak koegzystują przedstawiciele wielu kultur i religii. Ziemia Święta to istny tygiel, w którym przenikają się narody, religie, tradycje i ludzie. Ziemię Świętą trzeba zobaczyć, dlatego zapraszamy do obejrzenia wyboru fotografii autorstwa Radosława Daruka. Można też zobaczyć Ziemię Świętą na własne oczy - ruszyły zapisy na listopadowy wyjazd (szczegóły - kliknij tutaj). Do galerii zapraszamy - tutaj.

Zdjęcia z Balu Karnawałowego

Zapraszamy do galerii zdjęć do obejrzenia zdjęć z Balu Karnawałowego, który miał miejsce 1 lutego. Przepraszamy za opóźnienie :) Obiecujemy poprawę. Link bezpośredni - https://galeria.fundacjafly.pl/index.php?/category/36

Wycieczki jednodniowe 2019

Drodzy Seniorzy!
Zapisy na wycieczki jednodniowe zaczynają się od 19 lutego. Zapraszamy do biura Fundacji FLY w godz. 9:00-15:00.

•  Start
  •  1  2