logo facebook1-150x75

baner fly 1000x170

PRAGA-WIEDEŃ-BUDAPESZT

Trzy stolice PRAGA – WIEDEŃ - BUDAPESZT

Nasz partner: Biuro Podróży Damptour, ul. Kościuszki 18, 83-300 Kartuzy Tel. 58 681-25-28 www.damptour.eu

Termin: 05- 09.06.2013

3stoliceDzień 1
Gdynia 5:30 zbiórka, całodzienny przejazd przez Polski. Dojazd do Pragi. Zakwaterowanie w pokojach, obiadokolacja, przejazd na pokaz tańczących fontann, nocleg.

Dzień 2
Śniadanie. Zwiedzanie Pragi – Stare Miasto, Klasztor na Strachovie, Loreto (domek narodzenia pańskiego, z przepiękną Monstrancją) Hradczany, Katedra św. Wita, Złota Uliczka, Most Karola, Wacławskie Namiesti. Ok 17:00 wyjazd z Pragi na nocleg w okolicach Znojmo, obiadokolacja, nocleg.

3stolice2Dzień 3
Śniadanie. Przejazd do Wiednia, spotkanie z przewodnikiem, zwiedzanie miasta, Katedra Św. Szczepana, Hofburg, Opera, Parlament, Ratusz, Kościół Wotywny, park pałacowy Schőnbrunn. Czas wolny, obiadokolacja, i przejazd na nocleg do Budapesztu. Zakwaterowanie, nocleg.

Dzień 4
śniadanie, wyjście na miasto. Spotkanie z przewodnikiem, zwiedzanie BUDAPESZTU, wizyta na Wzgórzu Zamkowym, zwiedzanie położonego po stronie BUDY, wzniesionego w stylu barokowym Zamku Królewskiego, przejście obok Pałacu rodu Sandor i Teatru Zamkowego do Baszty Rybackiej i stojącego nieopodal wspaniałego Kościoła Macieja, w którym odbyła się ostatnia koronacja królewska na Węgrzech, spacer po starówce, przejazd na Górę Gellerta, o której mawiano, że była świadkiem niejednego sabatu czarownic i która miała być miejscem męczeńskiej śmierci biskupa, zwiedzanie wybudowanej z polecenia Austriaków potężnej Cytadeli strzegącej władzy Habsburgów przed ewentualnym buntem mieszkańców miasta, wizyta pod Pomnikiem Wolności przez długie lata poświęconym żołnierzom radzieckim poległym w walce o Budapeszt, obiadokolacja, nocleg

3stolice3Dzień 5
śniadanie, wyjazd w do Polski. Przyjazd w godzinach nocnych