logo facebook1-150x75

baner fly 1000x170

Gdyńskie Targi Zdrowia

2018 09 27 plakat Gdynskie Targi Zdrowia mZapraszamy 6 października 2018 roku do Pomorskiego Parku Naukowo-Technologicznego, gdzie odbędą się Gdyńskie Targi Zdrowia pt. „Opieka w zdrowiu i chorobie”. Gdyńskie Centrum Zdrowia jest pomysłodawcą i organizatorem wydarzenia, które ma na celu pomóc mieszkańcom pozyskać wiedzę dotyczącą możliwości, jakie są dostępne, aby zadbać o zdrowie oraz dotrzeć do właściwej organizacji wspierającej leczenie i opiekę w chorobie. Na targach będzie można skorzystać z pięciu równocześnie odbywających się paneli: wykładów ze specjalistami, w której poruszymy tematykę: jakie świadczenia można uzyskać z ZUS,

jakie ulgi można odliczyć od podatku w czasie choroby, jak wnioskować o świadczenia do PFRON oraz w jaki sposób ubiegać się o kartę parkingową.Wykwalifikowany personel, który poprowadzi sesje warsztatową, zaprezentuje najlepsze sposoby na to, jak najlepiej sprawować opiekę domową nad osobą chorą; pojawią się praktyczne porady jak bezpiecznie dźwigać chorego, oraz prezentacje sprzętu, który ułatwi proces opieki. W czasie całego wydarzenia dostępne będą bezpłatne badania profilaktyczne m.in. badania w kierunku osteoporozy, badania słuchu, kardiobus z konsultacją kardiologa, konsultacje okulistyczne oraz podologiczne. Na stanowiskach wystawienniczych będzie można poznać ofertę wielu organizacji, które prężnie działają na rzecz zdrowia, a to wszystko w jednym miejscu - 6 października 2018 roku w Pomorskim Parku Naukowo-Technologicznym w godzinach 10:00 - 15:00.

Serdecznie zapraszamy – wstęp wolny.

przycisk zmiany w planie3

Kalendarium Fundacji