Wycieczka autokarowa

Kraina winem i miodem płynąca

Są miejsca w Lubuskiem, których nie można opisać słowami. Trzeba je po prostu zobaczyć. To miejsca spokoju, ciszy i pięknej przyrody. To także miejsca, gdzie możesz zatrzymać się, przysiąść i podumać. Magnesem przyciągającym turystów we wrześniu jest słynne na całą Polskę zielonogórskie winobranie. Stąd też nasz wyjazd organizujemy w okresie winnych żniw.
W programie oczywiście Zielona Góra z jej uroczą starówką, Palmiarnią i Bachusami. Weźmiemy udział w Dniach Zielonej Góry – odwiedzimy stoiska z możliwością degustacji win. Zgłębimy tajemnice prowadzenia winnicy i popróbujemy produkowanego tam wina. W Łagowie, „Perle Ziemi Lubuskiej”, zobaczymy wieżę Zamku Joannitów (Rycerzy Maltańskich). W Gościkowie-Paradyżu zwiedzimy Zespół Pocysterski, z kolei w Międzyrzeczu, w Muzeum Regionalnym, obejrzymy największą w Polsce unikalną kolekcję portretów trumiennych. W Klępsku będziemy podziwiać niezwykły drewniany kościół wpisany na Listę Pomników Historii, z bogatym renesansowym wystrojem. Zwiedzimy podziemia Międzyrzeckiego Rejonu Umocnionego i dawną twierdzę Kostrzyn. Staniemy u stóp Świebodzińskiego pomnika Chrystusa Króla. Od pszczelarza, posiadającego ponad dwa tysiące uli, dowiemy się wiele o hodowli pszczół i pozyskiwaniu miodu, którego z przyjemnością skosztujemy. Wybierzemy się także do Niemiec – odwiedzimy Poczdam z jego największymi atrakcjami – Nowym Pałacem i ogrodami Pałacu Sanssouci. Zapraszamy do zwiedzenia Regionu Lubuskiego i jego wielu magicznych miejsc.

• 6 dni
  • 3 - 8 września 2024

2.025 zł

Dla posiadaczy legitymacji
Fundacji FLY:

1.975 zł

• Cena zawiera:
  • Przejazd komfortowym autokarem z Gdyni
  • Zakwaterowanie w hotelu, w pokojach 2-3 osobowych z łazienką
  • Wyżywienie HB (śniadania i obiadokolacje: od obiadokolacji w dniu rozpoczęcia wycieczki do śniadania w dniu wyjazdu) oraz obiad w drodze powrotnej
  • Wstępy i atrakcje ujęte w programie
  • Lokalnych przewodników
  • Opiekę pilota z Fundacji
  • System tourguide
  • Ubezpieczenie NNW w UNIQA TUiR na sumę 20.000 PLN
  • Cena nie zawiera
  • Dopłaty do pokoju 1-osobowego
  • Dopłaty do diety
  • Atrakcji, wstępów nie ujętych w programie
  • Ubezpieczenia Kosztów Rezygnacji
  • Własnych wydatków podczas wycieczki

uwagi:

• Termin wyjazdu/powrotu może ulec zmianie.
  • Program jest ramowy (orientacyjny), kolejność realizacji poszczególnych punktów programu może ulec zmianie.
  • Kalkulacja wycieczki została sporządzona w sierpniu 2023 roku na podstawie informacji o kosztach hoteli, wstępów, usług przewodnickich, transportowych i kosztów paliw.