logo facebook1-150x75

Fundacja FLY rekomenduje...

Wielkanoc w Górach Świętokrzyskich

Pobyt wielkanocny 19-23.04.2019

Hotel "ECHO" położony jest w Cedzynie w pobliżu Kielc (7km od centrum miasta), w malowniczej okolicy, w sąsiedztwie największego w regionie zalewu w Górach Świętokrzyskich. Hotel otoczony jest pięknymi lasami. Mikroklimat, duża zawartość jodu w powietrzu oraz sąsiedztwo najstarszych gór w Europie znakomicie wpływają na samopoczucie, zdrowie oraz są gwarancją udanego wypoczynku.

Pobyt wielkanocny 19-23.04.2019: 710 PLN/os.

Dodatkowo w trakcie pobytu w cenie:
- łóżko Aqua Med - po dwa wejścia/osoba dorosła/pobyt,
- sauna - po jednym wejściu/osoba dorosła/pobyt,
- siłownia, tenis stołowy, bilard - nieograniczony dostęp,
- miejsce parkingowe, internet WiFi.

*pobyt wielkanocny 19-23.04.2019 w pokoju jednoosobowym: 830 PLN/os.

Dodatkowe atrakcje:
- warsztaty dla dzieci/rodzin,
- wyjazd na wycieczkę autokarową z przewodnikiem "Św. Krzyż - sacrum i profanum Gór Świętokrzyskich",
- "Słowiańskie Bajduły" magiczny spacer z pochodniami.

Dodatkowe atrakcje w ofercie są skalkulowane przy założeniu min. 20 osobach uczestniczących. Oferta może być modyfikowana wg. Państwa życzeń.

Serdecznie zapraszamy!

Oferta specjalna wyłącznie dla kuracjuszy skierowanych przez Fundację FLY.

Majówka w Górach Świętokrzyskich

Długi weekend majowy 30.04-05.05.2019

Majówka - 6 dni (30.04 - 05.05.2019) - 603 PLN za osobę

Cena zawiera:
5 noclegów w pokoju 2,3,4 osobowych
5 śniadań
1 obiad
5 obiadokolacji
3 kolacje
siłownia, tenis stołowy, bilard, internet WiFi, parking
łóżko Aqua Med - po 2 wejścia 15min/os. dorosła podczas pobytu
sauna 1 wejście os. dorosła podczas pobytu

Pobyt zaczyna się obiadokolacją dn 30.04.2019, a kończy obiadem dn 05.05.2019

Dodatkowe informacje:
- pobyt w pokoju 1 osobowym: 753 PLN/osoba
- pobyt dzieci: 1-3 lat gratis, 3-10 lat: 407 PLN/os.

Serdecznie zapraszamy!

Oferta specjalna wyłącznie dla kuracjuszy skierowanych przez Fundację FLY.

Sanatorium "Łączność" w Ciechocinku

lacznosc strona

Ciechocinek - miasto o statusie uzdrowiska, położone w Kotlinie Toruńskiej, w dolinie rzeki Wisły, na lewym jej brzegu. Bogactwem uzdrowiska są liczne źródła solanki, której lecznicze składniki  wykorzystywane są do zabiegów rehabilitacyjnych i od lat wpływają na poprawę zdrowia osób przyjeżdżających na leczenie. Zdecydowaną część uzdrowiska pokrywają trakty spacerowe, parki z rozmaitymi rodzajami drzew oraz kolorowymi fontannami. Jednym z nich jest, Park Zdrojowy, w sąsiedztwie którego zlokalizowane jest Sanatorium Łączność.

Ośrodek ZDROWOTEL w Łebie

zdrowotel strona

Łeba – miasto, przez niektórych określane księstwem, jest uroczo położone nad Bałtykiem, otoczone jeziorami Łebsko i Sarbsko. Ośrodek „Zdrowotel” to klimatyczna enklawa ciszy i spokoju. W leczeniu schorzeń wykorzystywana jest bogata baza zabiegowa z zakresu fizykoterapii, kinezyterapii, masażu i odnowy biologicznej. W żywieniu szczególnie uwzględniono zastosowanie naturalnych produktów oraz specjalizację w dietach dostosowanych do różnego rodzaju potrzeb – podawane są 3 posiłki dziennie w formie stołu szwedzkiego.

Sanatorium Szpital Uzdrowiskowy "Energetyk" w Inowrocławiu

ENERGETYKna stroneInowrocław - miasto uzdrowiskowe leżące w „sercu” Kujaw, o najczystszym powietrzu w Polsce (wg. najnowszych badań WHO). Jego główną atrakcją są Tężnie (bezpłatne). Posiada wspaniały, 100-letni Park Solankowy przy którym bezpośrednio zlokalizowany jest Szpital Uzdrowiskowy ENERGETYK. Niewątpliwym atutem placówki jest jej status Szpitala Uzdrowiskowego. Ośrodek oferuje szeroką gamę ok. 40 rodzajów zabiegów z zakresu lecznictwa uzdrowiskowego, szczególnie przeprowadzenie unikalnej terapii w nowoczesnej kriokomorze.

Dom Wypoczynkowy "Dariusz" w Jastrzębiej Górze

dariusz 2Jastrzębia Góra to znane kąpielisko nadmorskie słynące z piaszczystych plaż i czystej wody. Położone wśród niezwykle urozmaiconego krajobrazu, na który składają się lasy Nadmorskiego Parku Krajobrazowego i wysokie klifowe wybrzeże. Rozdrobnione cząsteczki soli mineralnych jak i magnez sprzyjają leczeniu górnych dróg oddechowych, alergii, nadciśnienia, otyłości. Bioklimat morski stanowi czynnik leczniczy. Najbardziej zalecane ze względów zdrowotnych są spacery, tuż nad wodą wzdłuż wybrzeża.

Godziny pracy biura

Biuro Fundacji czynne: