logo facebook1-150x75

Fundacja FLY rekomenduje...

Sanatorium "Łączność" w Ciechocinku

lacznosc strona

Ciechocinek - miasto o statusie uzdrowiska, położone w Kotlinie Toruńskiej, w dolinie rzeki Wisły, na lewym jej brzegu. Bogactwem uzdrowiska są liczne źródła solanki, której lecznicze składniki  wykorzystywane są do zabiegów rehabilitacyjnych i od lat wpływają na poprawę zdrowia osób przyjeżdżających na leczenie. Zdecydowaną część uzdrowiska pokrywają trakty spacerowe, parki z rozmaitymi rodzajami drzew oraz kolorowymi fontannami. Jednym z nich jest, Park Zdrojowy, w sąsiedztwie którego zlokalizowane jest Sanatorium Łączność.

Jednym z nich jest, Park Zdrojowy założony w latach 1875 – 1876, w sąsiedztwie którego zlokalizowane jest Sanatorium Łączność.W 2013 roku obiekt został całkowicie zmodernizowany. Przebudowana baza hotelowa pozwala obecnie zakwaterować w komfortowych warunkach 150 osób, a nowoczesna baza zabiegowa umożliwia leczenie schorzeń układu narządu ruchu, chorób reumatycznych, osteoporozy oraz górnych dróg oddechowych. Atutem Sanatorium Łączność jest jego położenie w centrum Ciechocinka, w bliskim sąsiedztwie Tężni, Grzybka, basenów, kawiarni i innych atrakcji z których to słynie  kurort. Dzięki tej wyjątkowej lokalizacji obiektu, dotarcie do najciekawszych miejsc zajmuje spacerem najwyżej kilka minut.
Gośćmi i pacjentami są osoby odbywające kurację na zasadach pełnej odpłatności oraz osoby kierowane przez Narodowy Fundusz Zdrowia. Sanatorium realizuje także dofinansowania PFRON-u dla osób niepełnosprawnych.
Ceny pobytu, w zależności od terminu turnusu i wielkości pokoju zaczynają się już od 120 zł / osobo doba.
Uwaga: możliwe pobyty 5 dni i więcej.

W ramach pobytów pełnopłatnych: całodzienne wyżywienie (3 posiłki), 3 zabiegi dziennie, 2 badania lekarskie, opieka medyczna.

Oferta specjalna tylko dla kuracjuszy skierowanych przez Fundację FLY.

ciechocinek 1ciechocinek 2ciechocinek 3ciechocinek 4

Godziny pracy biura