USTALENIA WSTĘPNE

1.  Organizatorem konkursu jest Fundacja Fly z siedzibą w Gdyni;
  2. Celem konkursu jest propagowanie twórczości literackiej, uwrażliwienie na piękno i bogactwo języka ojczystego. Przedmiotem konkursu jest praca tekstowa dotycząca noworocznych marzeń.
  3. Autor najlepszej prac otrzyma nagrodę w postaci Vouchera Rehabilitacyjnego do wykorzystania w Centrum Rehabilitacji przy Fundacji Fly na kwotę 100zł i plecak na miejskie wycieczki z nagrodami niespodziankami. Nagroda nie podlega wymianie na ekwiwalent pieniężny.
  4. Nagrodzona praca zostanie wydrukowana w miesięczniku Gdyński IKS oraz na łamach mediów internetowych Fundacji FLY po wcześniejszej korekcji przez upoważnionego redaktora.
  5. Organizator zastrzega sobie prawa do:
    a) odstąpienia od organizowania konkursu bez podania przyczyny,
    b) nierozstrzygnięcia konkursu w przypadku zbyt małej ilości nadesłanych prac,
    c) rozstrzygania w kwestiach nieuregulowanych postanowieniami regulaminu.

ZASADY KONKURSU

1.  Termin trwania konkursu ogłasza organizator. Ostateczny termin nadsyłania prac to 15.12.2020
  2. Do konkursu przyjmowane są prace pisane prozą w dowolnej konwencji literackiej (opowiadanie, list itp.) o objętości do 1 strony A4, napisane w języku polskim i dotąd niepublikowane.
  3. Każdy z uczestników może nadesłać tylko jedną pracę.
  4. Wyniki konkursu opublikowane zostaną na stronie www.fundacjafly.pl i www.facebook.com/FundacjaFly w dniu 21.12.2020r.
  5. Złamanie postanowień regulaminu wiąże się z dyskwalifikacją nadesłanej pracy.

WYSYŁANIE PRAC

1.  Pracę konkursową można nadsyłać:
    drogą elektroniczną na adres mailowy: konkurs@fundacjafly;
    osobiście do skrzynki na listy przy drzwiach biura Fundacji FLY w Gdyni, ul. Świętojańska 36/2, I piętro – w kopercie z dopiskiem KONKURS „Marzenia do spełnienia”.
  2. Do pracy konkursowej bezwzględnie należy dołączyć oświadczenie:
    „Oświadczam, że zapoznałam/em się z Regulaminem Konkursu i akceptuję jego postanowienia. Artykuł jest mojego autorstwa, a wszelkie prawa własności intelektualnej dotyczące artykułu należą do mnie i nie naruszają jakichkolwiek praw osób trzecich. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych na potrzeby konkursu oraz na nieodpłatną publikację artykułu przekazanego redakcji Fundacji Fly w miesięczniku Gdyński  IKS oraz na łamach www i funpage’u Fundacji.”
  3. Czytelne dane uczestnika (imię, nazwisko, wiek i numer telefonu kontaktowego) muszą się znaleźć w mailu bądź pod zgodą na publikację załączoną w tej samej kopercie do konkursowej treści - są to dane obowiązkowe.

JURY KONKURSU

1.  Radosław Daruk – Prezes Fundacji Fly;
  2. Dorota Kitowska – Redaktor Naczelna miesięcznika „Gdyński IKS”;
  3. Irena Majkowska – redaktor i korektor miesięcznika „Gdyński IKS”;
  4. Sławomira Tomaszewska – promocja i reklama Fundacja Fly.

SPOSÓB OCENY PRAC

1. Prace oceniane są przez Jury.
  2. Kryteria oceny prac: wartość merytoryczna i emocjonalna, samodzielność i oryginalność.
  3. Oceny prac są niejawne.
  4. Oficjalne rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 21.12.2020 r. W momencie ogłoszenia wyników zostają ujawnione dane osobowe (imię, nazwisko) autora zwycięskiej pracy.
  5. Laureat zostanie również powiadomiony drogą mailową lub telefonicznie