Zostały nam ostatnie 4 miejsca na kwietniową Jordanię (8-15.04) - to naprawdę ostatnia szansa, żeby się zapisać :)

A dlaczego warto tam pojechać akurat w kwietniu? Ano dlatego, że prawdopodobnie w przyszłym roku raczej nie polecimy do Jordanii, więc na chwilę obecną to jedyna taka szansa!

Poza tym pogoda będzie super - już cieplutko, ale jeszcze nie za gorąco :)

I chyba nie da się lepiej świętować Wielkanocy, niż odwiedzając miejsce chrztu Chrystusa nad rzeką Jordan i patrząc na Ziemię Obiecaną z Góry Nebo...

A co będziemy robić? Zobaczymy perłę Jordanii, czyli Petrę (miasto wykute w skale), powędrujemy na czerwoną pustynię Wadi Rum pickupami lub wielbłądami (kręcono tam m.in. "Gwiezdne Wojny" i "Diunę"!), będziemy brać zdrowotne kąpiele w pełnym minerałów Morzu Martwym, odwiedzimy Kerak z ruinami zamku krzyżowców oraz Jerash (zwane Pompejami Wschodu), zobaczymy rafę koralową podczas rejsu po Zatoce Aqaba, zawitamy w Ammanie (stolicy wymienianej już w Starym Testamencie) - a to wciąż tylko część atrakcji!

Program wycieczki wraz z ceną znajduje się tutaj.

Reasumując: po co być na dole listy rezerwowej na inną wycieczkę, która na sto procent będzie w przyszłym roku, jak można sobie zrobić lato już wiosną! :)

W trakcie weekendu można to więc na spokojnie przemyśleć, przeliczyć i przedyskutować - w przypadku zainteresowania wyjazdem, serdecznie zapraszamy do kontaktu:
> albo osobistego, w biurze Fundacji przy ul. Świętojańskiej 36/2 (I piętro, nad Pizzą Hut, wejście obok sklepu Biedronka).