6, sześć, šeši - tylko tyle wolnych miejsc zostało na sierpniowy wyjazd na LITWĘ! :)
Zainteresowanych wyjazdem uprasza się zatem o synchroniczne tuptanie w kierunku naszego biura przy ul. Świętojańskiej 36/2 :)

Już o tym pisaliśmy, ale przypomnijmy!

>>> LITWA / (18-23.08.2024) <<<
Wilno: spacer po Starym Mieście, barokowy kościół św. Piotra i Pawła na Antokolu, Cmentarz na Rossie, Góra Trzykrzyska, panorama miasta, Ostra Brama (w której znajduje się Kaplica Ostrobramska), kościół św. Teresy (nazywany Ostrobramskim), prawosławna cerkiew Świętego Ducha, gmachy i dziedzińce Uniwersytetu Wileńskiego oraz Pałacu Prezydenckiego, gotycki kościół Św. Anny, pomnik Adama Mickiewicza, Bazylika Archikatedralna św. Stanisława z Kaplicą Królewską (która jest miejscem pochówku wielkich książąt litewskich i królów oraz królowych polskich), pomnik księcia Gedymina na Placu Katedralnym – założyciela Wilna, górująca nad Starym Miastem Baszta Giedymina, Muzeum Narodowe w Zamku Wielkich Książąt Litewskich, malownicze uliczki Zarzecza (zabytkowa dzielnicy Wilna);
Troki: na największej z wysp na jeziorze Galve książę Witold kazał wybudować zamek, którego dalszą historię poznamy w trakcie zwiedzania. Troki to również siedziba Karaimów, dlatego też skosztujemy specjałów kuchni karaimskiej;
Kowno: spacer po Starym Mieście w Kownie, ratusz miejski zwany „Białym Łabędziem”, archikatedra św. Piotra i Pawła z obrazami Andriollego, Dom Perkuna, ruiny zamku kowieńskiego oraz piękny widok na Niemnem;
Kłajpeda: największy port morski Litwy i spacer po niewielkim Starym Mieście;
Połąga: Pałac Tyszkiewiczów, w którym ma swoją siedzibę słynne Muzeum Bursztynu;
Szawle: Góra Krzyży będąca już od II poł. XIV w. miejscem kultu religijnego na Litwie (na niewielkim pagórku znajduje się ponoć około 50 tysięcy krzyży).

Szersze opisy wyjazdów (wraz z cenami) są na naszej stronie internetowej!
Serdecznie zapraszamy do naszego biura w Gdyni (ul. Świętojańska 36/2, I piętro, nad Pizzą Hut, wejście obok sklepu Biedronka), gdzie można wziąć darmową broszurkę z krótkim opisem wycieczek, a także wypytywać, dopytywać i podpytywać nas o wszystko związane z wycieczkami :)

Parafrazując klasyka:
"Litwo, wakacyjny planie mój! Ty jesteś jak zdrowie;
Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie,
Kto cię zwiedził."
:)