UWAGA: zwolniły się 2 miejsca na wyjazd na PODKARPACIE (11-16.08.2024)! :)

Podkarpackie to miejsca pełne spokoju – nie tylko skłaniające do zadumy – ale prowokujące do odkrycia wszystkich tajemnic południa, których nie brakuje! My będziemy koncentrować się na Ziemi Rzeszowskiej i Przemyskiej.

W programie m.in.:
Tarnobrzeg – Zamek w Dzikowie (Pałac Tarnowskich), Muzeum Siarki, spacer z przewodnikiem;
Baranów Sandomierski – późnorenesansowy zamek, nazywany „Małym Wawelem”;
Rzeszów – dawny konwent Pijarów, bastionowy zamek i pałac letni Lubomirskich, secesyjne wille, XV-wieczny Ratusz, XIV-wieczny kościół Farny, obronny w swym charakterze klasztor OO Bernardynów wraz z ogrodami, Synagoga Staromiejska oraz Fontanna Multimedialna;
Łańcut – zamek (dawna rezydencja magnacka Lubomirskich i Potockich, a także bogate w dzieła sztuki Muzeum Zamkowe), Storczykarnia;
Krasiczyn – renesansowy zamek oraz park;
Przemyśl – Kopiec Tatarski, Wieża Zegarowa, Katedra Przemyska, Kościół św. Teresy, Sobór św. Jan Chrzciciela, Cerkiew Matki Bożej Bolesnej, Rynek, Ławeczka Wojaka Szwejka;
Jarosław – Rynek, kolegiata, Cerkiew;
Bóbrka – Muzeum Przemysłu Naftowego i Gazownictwa;
Żarnowiec – Dom Marii Konopnickiej;
Krosno – Muzeum Podkarpackie oraz zabytki Starego Miasta;
Haczów – największy gotycki drewniany kościół w Europie.

Zainteresowanych wyjazdem prosimy o kontakt! :) W tym celu serdecznie zapraszamy do naszego biura w Gdyni (ul. Świętojańska 36/2, I piętro, nad Pizzą Hut, wejście obok sklepu Biedronka), gdzie można wziąć darmową broszurkę z krótkim opisem wycieczek, a także wypytywać, dopytywać i podpytywać nas o wszystko związane z wycieczkami :)