O KLUBIE

Klub Młodzieżowy FLY jest inicjatywą mającą na celu wyrównywanie szans edukacyjnych gdyńskiej młodzieży pochodzącej z niezamożnych rodzin, poprzez organizację pomocy w nauce i zajęć aktywizujących kreatywność, przedsiębiorczość i wrażliwość wewnętrzną Uczestników. Działalność klubu wspierana jest finansowo przez sklep charytatywny "Z głębokiej szuflady" funkcjonujący przy siedzibie Fundacji FLY.

Naszym Uczniom w nauce pomagają doświadczeni Wolontariusze, a same zajęcia są indywidualne (jeden Uczeń pracuje z jednym Wolontariuszem). Korepetycje są prowadzone od września do czerwca w wybrane dni tygodnia i odbywają się popołudniami w siedzibie Fundacji FLY w centrum Gdyni. Udział w Klubie jest bezpłatny.

Korepetytorzy pomagają Uczniom z trudnymi dla nich przedmiotami: głównie nauki ścisłe (matematyka, fizyka, chemia), język polski a także języki obce (język angielski oraz język niemiecki).

Poza korepetycjami w Klubie w nadchodzącym roku szkolnym prowadzone będą warsztaty ceramiczne, warsztaty z pracy z gipsem polimerowym, zajęcia z kolażu oraz spotkania mające na celu wprowadzenie Młodzieży w zagadnienie wyboru ścieżki zawodowej i poszukiwania zatrudnienia. Dodatkowo Uczestnicy potrzebujący doraźnego wsparcia psychologicznego będą mogli liczyć na konsultację z Psychologiem.

Zajęcia mają na celu wesprzeć Młode Osoby w pokonywaniu trudności na tle edukacyjnym i psychologicznym, ale również rozwinąć ich kreatywność, samoświadomość i umiejętność konstruktywnej nawigacji sobą we współczesnym, wymagającym świecie.

Do Klubu zapraszamy wszystkich, którzy nie są pewni odpowiedzi, poszukują pomocy lub chcą pomóc innym. Łącząc siły znajdziemy odpowiedzi na niejedno pytanie.

GODZINY OTWARCIA

Klub Młodzieżowy FLY działa