Fundacja FLY

Wierzę, że mogę góry przenosić...

Fundacja FLY, Gdynia, ul. Świętojańska 36/2. Tel. 693-99-60-88, 517 38 38 28. E-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
BNP Paribas Bank Polska SA nr 69 1750 0012 0000 0000 3735 6956

Aktualności Fundacji FLY

Po dwumiesięcznej przerwie spowodowanej przez pandemię, ukazał się nowy numer naszego miesięcznika "Gdyński IKS". W numerze czwarta część poradnika dotyczącego praw pacjenta oraz druga część wspomnień o Jarosławie Iwaszkiewiczu. Katarzyna Małkowska przybliża sylwetkę Bartosza Bielenia, grającego główną rolę w filmie pt. "Boże Ciało". "Czy na Syberii można paść łupem ludożerców?" - na to pytanie w swym reportażu odpowiada Sonia Langowska. Natomiast Basia Miecińska w cyklu "Kobieta modna" opisuje modę z epoki rokoko. Nasza Czytelniczka, Mariola Pituła, opisuje swoją niesamowitą podróż do Tybetu w cyklu "opowiedz nam swoją historię". Z kolei adwokat dr Tomasz A. Zienowicz opisuje zmiany w polskim prawie wprowadzone w związku z pandemią. Warto także zapoznać się z ofertą nowootwartego Centrum Rehabilitacji przy Fundacji FLY. Przykłady pozytywnych zdarzeń w Gdyni z czasów izolacji przedstawia Radosław Daruk w artykule "Morze gdyńskiego dobra". A na deser Dorota Kitowska w kulinarnym kąciku prezentuje dwa sprawdzone przepisy naszych Czytelniczek: chłodnik wiosenny i kurczak cukiniowo-selerowy.

Egzemplarze drukowane dostępne w biurze Fundacji. Zapraszamy także do lektury na stronie internetowej 2020 06 Gdyński iKS nr 77.

Zarząd Fundacji uprzejmie informuje, że zajęcia Klubu Młodzieżowego FLY pozostają zawieszone do wakacji. Wznowienie pracy Klubu zaplanowane jest na wrzesień 2020. Informacji udziela Koordynator Klubu, pani Sławomira Tomaszewska: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 505 576 676.