Dawno nic nie pisaliśmy o "Wolnych Miejscach 2024", dlatego... proszę bardzo :) Kolejna nasza propozycja to GÓRNY ŚLĄSK, czyli "Czar Silesii i ślůnskiej godki"!
Program naszej wycieczki skupia się głównie wokół Katowic (ale nie tylko!), gdzie będziemy mieli naszą bazę. Wycieczka przybliży kulturę Górnego Śląska, poznamy także śląską kuchnię i... ślůnsko godke (: Z cała pewnością wrócimy zachwyceni wyjątkowością Górnego Śląska! Podczas wyjazdu poznamy m.in.:

Centrum Katowic – „Szlak moderny”, najstarszą część miasta, katedrę, Spodek;
Dzielnice – Nikiszowiec (przez ponad 100 lat służące górnikom z pobliskiej kopalni) oraz Giszowiec (osiedle-ogród dla górników);
Strefę Kultury – nowe oblicze Katowic;
Muzeum Śląskie – zbiory pod ziemią i taras widokowy na byłym szybie wyciągowym Kopalni „Katowice”;
Międzynarodowe Centrum Kongresowe – z zieloną doliną zamiast dachu;
Klimat Tarnowskich Gór – z Kopalnią Srebra oraz podziemną eksploracją i spływem;
Radiostację Gliwice – wpisaną na listę Zabytków Historii;
Spacer po centrum Gliwic;
Zabrze – osiedle robotnicze Donnersmarcka „Zandka”;
Chorzów – Park Śląski, Rosarium i Ogród Japoński, ale także Muzeum Hutnictwa w Chorzowie;
Pałac Książąt Pszczyńskich w Pszczynie.

Data: 23-28.06.2024
Cena: 1.875 zł z legitymacją FLY / 1.925 zł bez legitymacji FLY
W cenie jest oczywiście przejazd komfortowym autokarem z Gdyni, zakwaterowanie w hotelu (w pokojach 2-3 osobowych z łazienką), wyżywienie HB (śniadania i obiadokolacje oraz obiad w drodze powrotnej), wszystkie wstępy i atrakcje ujęte w programie, lokalni przewodnicy, opieka pilota z Fundacji, system tourguide i ubezpieczenie NNW.

Serdecznie zapraszamy do naszego biura w Gdyni (ul. Świętojańska 36/2, I piętro, nad Pizzą Hut, wejście obok sklepu Biedronka), gdzie można wziąć darmową broszurkę z krótkim opisem wycieczek, a także wypytywać, dopytywać i podpytywać nas o wszystko związane z wycieczkami :)

Spodek nie przyleci do nas, więc my musimy pojechać do Spodka, tak już jest i nie chce być inaczej (: