Pora na wiosenny, marcowy numer naszego optymistycznego i pozytywnego miesięcznika do czytania! A w nim... Na pierwszym miejscu serdeczności dla Pań z okazji Międzynarodowego Dnia Kobiet, a na ostatniej stronie Naczelna (red. Dorota Kitowska) w swoim kąciku "IKS w kuchni" prezentuje dwa proste przepisy kulinarne na tę okazję - jeden wykwintny (krewetki na maśle w białym winie), drugi efektowny (jajeczko sadzone w formie z paróweczki w kształcie serca). 

Umowę o dzieło objaśnia adw. dr Tomasz A.  Zienowicz. Na łamach przybliżamy dwie gdyńskie firmy rodzinne. Red. Sonia Langowska przekonuje do głośnego czytania (słowa w brzmieniu mają swoją moc!). Na rehabilitację nerwu błędnego, odpowiedzialnego za relaks zaprasza mgr Patrycja Góreczna, nasza fizjoterapeutka, zaś sylwetkę polskiej malarki Art Deco przybliża red. Jolanta Krause. Znajdziecie tutaj także opowieść naszej Czytelniczki o Maroko oraz wspomnienia innej Czytelniczki o gorącej Andaluzji. Red. Basia Miecińska zachwyca się arszenikiem i starymi koronkami, a właściwie spektaklem o tym tytule, wystawionym na deskach naszego gdyńskiego Teatru. W arkana mody na wiosnę 2001 wprowadza Andrii Demianov, zachęcając do tworzenia kapsuł w szafach! Jak wiosna, to forsycje. O zdrowotnych walorach tychże pisze Wiedźma Flaj (red. Sławomira Tomaszewska. A ze pora ruszyć się (po zaszczepieniu się, oczywiście) w Polskę, to w IKS-ie bogata oferta wycieczek dla Seniorów, i nie tylko. Numer wzbogacają także prezentacja Partnerów w Programie Partnerskim i pomysły na prezent, na przykład na Dzień Kobiet. Cały, wiosenny numer okraszony kwiatkami, ptaszkami i motylkami - o co zadbał kol. Łukasz Bieszke z Alfa Skład. Miłej lektury! Numer online https://issuu.com/radecki68/docs/2021_03_gdynski_iks_nr_86